GenelKamuSağlık

Hamileler ve emziren anneler korona aşısı olabilir mi? Hamilelere aşı randevusu veriliyor mu?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün SGK kayıtlı tüm çalışanlar için koronavirüs aşısının randevularının açıldığını duyurdu. Bu nedenle hamile çalışanlar aşı olup olamayacaklarını merak ediyorlar. Peki, hamileler ve emziren annelere korona aşısı randevusu veriliyor mu?

Binlerce vatandaş bugün aşı randevusu aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca çalışan herkes için aşı randevularının açıldığını duyurdu. Bu açıklamanın ardından bebek bekleyen ve yeni bebeği olanlar aşı olup olamayacaklarını internet sayfaları üzerinden araştırmaya başladılar.

Hamileler ve emziren anneler aşı olabilir mi?

Emzirme döneminde COVID-19 aşısının uygulanmasına ilişkin resmi açıklama yapılmadı. Ancak corona virüsünü ağır geçirme riski yüksek olan emziren kadınlara kendi istekleri halinde aşı uygulanabilir. Öte yandan hastalığı ağır geçirme riski yüksek olan hamilelere de kendi istekleri halinde aşı uygulanabilir.

92 bin 494 doz daha fazla aşı yapıldı

Bakan Koca sosyal medya hesabı üzerinden aşılama ile ilgili önemli bir bilgilendirmede bulundu. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamada, “14 Haziran Pazartesi toplam aşı dozu raporu: 842.494 Hedeflediğimizden 92.494 doz daha fazla aşı yaptık.” denildi.