Ekonomi

Hamsi fiyatlarında yükseliş yaşandı! Balık fiyatlarında güncel durum paylaşıldı!

Karadeniz’deki balıkçılar ağlarını denize atmaya sürdürüyor. Trabzon ilinde hamsinin yanında farklı balık çeşitleri de tezgahlarda yerini aldı.

Karadeniz’deki son haftalarda etkili olan fırtınalı hava balık tezgahlarını da yansıdı. İşte hava durumu ile birlikte balık fiyatlarındaki son durum…

Balık fiyatlarında son durum

Trabzon’daki soğuk havada fırtına sebepli balıkçılar Karadeniz’e açılamadı. Bu sebeple balıkların fiyatlara yükselişe girdi. Sezonun başında 30 TL üzerinden satılan hamsinin kilogram fiyatı avlanma dönemi içerisinde avlanma yapılamaması ile birlikte 100 TL’ye kadar çıktı.

Karadeniz’de balık fiyatları

Karadeniz’de balıkçılar ağlarını denize atmaya devam ettiriyor. Trabzon’da hamsinin yanı sıra istavrit, palamut ve barbun çeşitleri ve tezgahlarda yerini aldı. Karadeniz’deki son haftalarda etkili olan fırtına ve hava şartları balık tezgahlarında da yansımış oldu fırtınada tekneleriyle denize açılamayan balıkçılar sezon başında 30 TL’den satılan hamsi 100 TL’ye çıktı.

Balıkçılar yapmış olduğu açıklamalarda hava şartları sebepli kayıklarının denize açılamamış olduğu ve fiyatlarının artışa gittiğini belirtti. Sezonun başlangıcından mükemmel geçtiğini paylaşan balıkçılar şu anda balık sezonunun dördüncü ayına gelindiğini belirtti. Son derece kaliteli balıkların şu anda denizde olduğu dönemde bulunulduğunu ifade eden balıkçılar fiyatların uygun olarak seyrettiğini dile getirdi. Vatandaşlar bolca istavrit, mezgit ve diğer balıklardan yemiş olduğu paylaşıldı. Bunun yanında sezonda fiyatların çok fazla göstermediği paylaşıldı. Hamsinin üç kilosunun 100 TL olduğu zamanların bulunduğu ve bu dönemin geçen döneme kıyasla hamsideki fiyat üzerinde bir tık yükseliş olduğu belirtildi.

Palamut tezgahlarda bulunamıyor

Balıkçı esnafları Aydın ili için fiyatların uygun olduğunu dile getirdi. Havaların ne kadar soğursa o kadar çok balık olacağını dile getirildi. Şu anda gıda maddesi olarak balığın son derece ucuz olduğu paylaşıldı.

Denizler üzerindeki palamut arayışının devam ettiği paylaşıldı. Diğer balık çeşitleri artış gösterirken sezonun başlangıcından bugüne kadar bol çeşit balık olduğu dile getirildi. Hamsinin yanı sıra istavrit, mezgit de barbun gayet bol şekilde avlandı. Fiyatların da uygun olduğu balıkçılar tarafından dile getirildi.