Hane başına 10 bin TL ödeme yapılacak! Başvuru için şart yok! e-Devlet üzerinden yapılacak

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremde 10 ilde çok büyük yıkım meydana geldi. Depremin ardından alınan destek kararları devam ediyor. AFAD tarafından depremzedelere yönelik bir destek açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, destek ödemelerinin başladığı bildirildi.

10 ili birden etkileyen deprem sonucu binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Depremden etkilenen vatandaşlar için de destek ödemeleri başladı. AFAD, depremzedelere verilecek olan Hane Başı Destek Ödemeleri’nin başladığını duyurdu. Destek kapsamında, 10 bin TL ödeme yapılacak. Desteğe başvuru için herhangi bir şart aranmıyor.

10 BİN TL ÖDEME YAPILACAK

AFAD, 10 bin TL deprem yardımı ödemelerinin başladığını bildirdi. AFAD, destek ödemesine ilişkin ”Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından konutları hasar gören vatandaşlarımıza yönelik 10.000 TL tutarındaki Hane Başı Destek Ödemeleri yapılmaya başlanmıştır.” dedi.

BAŞVURULAR E-DEVLET’TEN YAPILACAK

Ödemeler için e-Devlet’ten başvuru şartı aranmadığı, destek ödemelerinin Ziraat Bankası’nda hesabı bulunan yurttaşların doğrudan hesabına, hesabı bulunmayanların ise TC kimlik numaralarına yapılacağı kaydedildi.

Exit mobile version