Hane başına 10 bin TL ödeme yapılıyor: Yardım parası için e-Devlet’ten başvurulacak!

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremde 10 ilde çok büyük yıkım meydana gelirken, binlerce vatandaşımız da hayatını kaybetti. Deprem bölgesinde mücadele devam ederken, vatandaşlara para yardımı yapılıyor. Afet bölgesi ilan edilen illerde ailelere 10 bin TL yardım yapılacağı duyuruldu. Depremin ardından destek ödemeleri başladı.

Depremden sonra milyonlarca vatandaş evsiz kaldı. Depremin ardından depremzedelere 10.000 TL barınma desteği verileceği duyuruldu. Barınma desteği için e-Devlet üzerinden başvuru yapılacak.

DEPREM YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Deprem yardımının nasıl yapılacağı merak ediliyor. Ödemeler için e-Devlet’ten başvuru şartı aranmamaktadır. Destek ödemeleri, Ziraat Bankası’nda hesabı bulunan vatandaşların hesabına direkt olarak, hesabı bulunmayanların ise TC kimlik numaralarına yapılacağı açıklandı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan deprem felaketinin ardından AFAD tarafından yapılan destek ödemeleri hesaplara yatmaya başladı. Ödemeler yapıldığında vatandaşlar SMS ile bilgilendiriliyor.

10.000 TL DEPREM YARDIMINI KİMLER ALABİLECEK?

10 bin tl deprem yardımı, konutlar yıkık, acil yıkılacak, ağır-orta veya az hasarlı olarak tespit edilen afetzedelere verilecek. 10 bin TL nakdi destek afetten etkilenen depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için veriliyor.

Yardımdan faydanalabilmek için deprem bölgesinde ikamet ediyor olmak yeterli.

Exit mobile version