Hane başına 2500 lira geri ödemesiz para: e-Devlet şifrenizi girip başvurun!

Ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlar çareyi devlet desteklerinde arıyor. Devlet, dar gelirli ailelere birçok başlık altında maddi destek sağlarken, bunlardan biri de doğalgaz desteği oldu. Doğalgaz desteği hane başına yapılıyor. Peki, doğalgaz desteği başvurusu nereden ve nasıl yapılır?

Hane başına doğalgaz desteği sağlanıyor. Doğalgaz faturasını ödemekte zorlanan ailelere maddi destek sağlanıyor. Yapılan destek kapsamında, aile başına yıllık 900 lira ile 2 bin 500 lira arasında değişen miktarda ödeme yapılıyor. Söz konusu destekten yararlanmak isteyen vatandaşlar e-Devlet üzerinden başvurularını yapabiliyor.

DOĞALGAZ DESTEĞİ NE KADAR OLDU?

Dar gelirli aileler için yapılan doğalgaz desteğinin ne kadar olduğu merak ediliyor. Doğalgaz desteklerinde daha önce hane başına yıllık 900 ila 2 bin 500 lira ödeniyordu. Yapılan son açıklamada bu rakamın yükseldiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi;

Yeni doğal gaz düzenlememizle birlikte vatandaşlarımıza tahsis edeceğimiz yıllık tutarı 1500 ila 3 bin 500 lira arasına çıkardık. Bu kapsamda, ödemelerimizi 8 ay boyunca kış dönemine gelen aylarda ödeme yapmak üzere düzenli hale getirdik. Böylelikle vatandaşlarımıza sunduğumuz doğal gaz desteğini aylık 112 ila 312 liradan aylık 188 lira ila 438 liraya yükseltiyoruz.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar destek başvurusunun nereden yapılacağını merak ediyor. Doğal gaz desteği başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden alınmakta. T.C. kimlik numarası ve şifresiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “ Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” sayfasına giriş yapan adaylar kimliklerini doğrulayarak başvurularını iletebilirler.

PTT KARTLARINA ÖDEME YAPILIYOR

Doğal gaz yardımı ödemeleri hak sahiplerinin PTT kartına yatırılmaktadır. Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan kişiler PTT’ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanacak.

Exit mobile version