Hane başına 3500 TL’ye kadar ödeme yapılacak: PTT’ye gidip paranızı çekin!

Devlet tarafından yapılan destek ödemeleri sürüyor. Dar gelirli aileler için belirli zamanlarda ödeme yapılıyor. Bu desteklerden biri de doğalgaz tüketim desteği oldu. Doğalgaz faturasını ödemekte zorlanan hanelere maddi destek sağlanıyor. Bu destek miktarı 3500 TL’ye kadar çıkıyor.

3500 TL’YE KADAR ÖDEME YAPILIYOR

Doğalgaz tüketim desteği ne zaman yatacak? sorusunun cevabı merakla araştırılıyordu. Beklenen açıklama geldi. Destek ödemeleri gerçekleşti. Bakan Göktaş, doğalgaz desteğine yönelik açıklamada bulundu. Desteğin ulaştığını bildiren Bakan Göktaş, ihtiyaç sahibi 584 bin 941 haneye 399 milyon 947 bin lira doğal gaz tüketim desteği ödeneceğini bildirdi.

Yardım programına her ödeme döneminde ayrıca başvuru yapılmasına gerek kalmadığını vurgulayan Göktaş, şunları kaydetti:

“Halihazırda ev sahibi veya kiracı olarak doğal gaz arzı sağlanan ilçelerde ikamet eden ve hanesinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunan vatandaşlarımız başvurularının onaylanmasının ardından ikamet ettikleri haneye ait faturalarını ödeme birimlerine ibraz etmeleri yoluyla ikamet ettikleri ilçeye karşılık gelen tutardan düzenli olarak yararlanabilecek.”

DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR YATIYOR?

Doğalgaz yardımının yıllık tutarı 1500- 3500 lira arasında değişiyor. Göktaş, iklim şartlarına göre tutarda bölgesel farklılıkların bulunduğuna işaret etti. Açıklamada bulunan Göktaş, “Bu doğrultuda 8 aylık belirlenen ve ilden ile değişkenlik gösteren tutarlar aylık olarak hesaplanırken iki ayda bir ödenek ayırıyoruz. Vatandaşlarımız doğal gaz faturalarını PTT ödeme noktalarına ibraz etmeleri suretiyle desteğimizden yararlanabilir.” ifadelerini kullandı.

DOĞALGAZ DESTEĞİNDEN YARARLANMA ŞARTLARI

Düzenli Doğalgaz Tüketim Desteği Programı’ndan hanelerin faydalanabilmesi için başvuru sahibinin; Türk vatandaşı olması, e-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması, doğalgaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet etmiş olması, ikamet adresinde mesken türü doğalgaz aboneliği bulunması, hakkında ilgili sosyal yardımlaşma derneğince hak sahipliği kararı verilmesi kriterlerini birlikte sağlaması gerekiyor.

Exit mobile version