EkonomiGündem

Hane başına 650 TL para verilecek: Duyuru yapıldı!

Devlet tarafından yapılan destek ödemeleriyle ilgili detaylar merak ediliyor. Dar gelirli vatandaşlara yönelik destekler sürerken, 2 yeni destek kararı daha alındı. Destek kapsamında 650 TL ödeme yapılacağı belirtildi. Söz konusu destekten yararlanan hanelere de 260 TL elektrik desteği verilecek.

İhtiyaç sahiplerine yönelik desteklerle ilgili bir gelişme yaşandı. Dar gelirli hanelerin çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamaları için yapılan maddi destek kapsamında 650 TL ödeme yapılacak. Öte yandan bu destekten yararlanan hanelere bir de elektrik tüketim desteği verilecek.

İKİ YENİ DESTEK KARARI

Türkiye Aile Destek Programı’ndan daha fazla vatandaşın yararlanabilmesi için çerçevesini genişlettiklerini bu doğrultuda Çocuk Destek Bileşeni ve Elektrik Tüketim Desteğini eklediklerini kaydeden Bakan Yanık şunları söyledi:

“Desteğimizden yararlanan hanelerimize çocuklarının masraflarını karşılayabilmeleri için aylık ödemeler yapıyoruz. Çocuk Destek Bileşeni kapsamında hanelerimize aylık 350 TL-650 TL tutarlarında ilave destek sağlıyoruz. Buna ek olarak hanelerimize 260 TL’ye kadar da Elektrik Tüketim Desteği sağlıyoruz.”