EkonomiGündem

Hane başına karşılıksız 1250 lira ödeme: Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak!

Devlet tarafından dar gelirli aileler için yapılan maddi destekler yeni yılda da sürüyor. İhtiyaç sahibi hanelere aile destek ödemesi kapsamında her ay belirli tarihlerde ödeme yapılıyor. Hanedeki kişinin aylık gelirine göre değişen miktarda maddi destek sağlanıyor. Peki, aile destek ödemesi ne kadar? Başvuru şartları neler?

Aile destek ödemesi doğrultusunda aylık geliri düşük olan hanelere ödeme yapılıyor. Ödeme miktarı ise 1250 liraya kadar çıkıyor. Buna göre, aylık geliri 540 lira ve altı olan hak sahibi ailelere 1250 lira veriliyor. Başvurular ise e-Devlet üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılıyor.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR YATIYOR?

Aile destek ödemesi hanedeki kişi başına düşen aylık gelire göre değişkenlik gösteriyor. Hak sahibi ailelere gelir durumu kapsamında ödeme yapılıyor. Bu kapsamda aşağıdaki tabloda yer alan kişi başına düşen gelir tutarı aralıklarına göre;

Kişi başına düşen aylık

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL alacak

450 TL üzeri – 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL alacak

911,15 TL üzeri – 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL alacak

1372,30 TL üzeri – 1833,45 TL’den az olanlar: 850 TL alacak

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurt dışında çalışan, yurt dışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamamaktadır.