Hane içi toplam geliri asgari ücret tutarında olanlara müjde: Devlet kurumu 2 bin 500 TL ödeyecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni dönemde de ülke sınırları içerisinde yaşayan ve çeşitli konularda mağdur olan vatandaşlara sosyal yardım hizmetleri sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda 10’u aşkın program geliştiren bakanlık, programın içeriğine bağlı olarak değişen miktarlarda nakdi yardım da bulunuyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yeni dönem sosyal yardım modellerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, ilgili hizmetlere nasıl başvuru yapılacağını araştırıyorlar. Bu konuya ilişkin bir açıklamada bulunan kurum, bazı programlara e-devlet aracılığı ile bazılarına da Sosyal Hizmet Müdürlükleri ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile başvuru yapılabileceğini bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Gıda Yardımları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi olduğunu belgeler aracılığı ile kanıtlayabilen vatandaşlara Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde gıda yardımı yapmaktadır. İlgili yardımın içeriği tamamen ihtiyaç sahibin mağduriyetine göre belirlenmektedir. Ayrıca, sene içerisinde de ihtiyaç sahibi olduğunu kanıtlayan vatandaşlar için gıda yardımları düzenlenmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yetim ve Öksüz Yardımı 2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı annesini, babasını veya her iki ebeveynini kaybetmiş çocuklara 2 ayda bir düzenli olarak nakdi yardımda bulunmaktadır. Söz konusu yardımın güncel tutarı 500 TL olarak açıklanmıştır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Asker Ailesi Yardımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı oğlu vatani görevini yapmakta olan muhtaç ailelere, nakdi yardımda bulunmaktadır. Evlatları askerde iken aileleri maddi yetersizlik nedeni ile mağdur olmasın diye hizmet veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, söz konusu yardımın güncel tutarını 500 TL olarak açıklamıştır. İlgili yardım tutarı, 2 ayda bir hesaplara geçmektedir.

Exit mobile version