Harita yemyeşil: Tüm illerde yaşayan vatandaşlar için duyuruldu!

Türkiye’de yaşayan vatandaşları ilgilendiriyor. Son verilere göre, bugün ve yarın harita yemyeşil. Bu kapsamda yapılan açıklamada, “Uyarı yapılmasını gerektiren meteorolojik hadise tahmin edilmemektedir.” İfadeleri kullanıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) vatandaşları olumsuz hava koşullarına karşı uyarıyor. MGM tarafından paylaşılan son haritalarda, uyarı durumu gerektiren meteorolojik hadise bulunmadığı bildirildi.

MGM haritalarda kullanılan renklerin anlamı hakkında şu açıklamalarda bulundu:


Yeşil

Uyarı yapılmasını gerektiren meteorolojik hadise tahmin edilmemektedir

Sarı
Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Turuncu
Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

Kırmızı
Hava durumu çok tehlikelidir: Son derece kuvvetli bir meteorolojik hadise tahmin edilmektedir. Büyük hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Bu hadiseler çoğu durumda geniş bir alan üzerinde hayatı tehdit eder. Güncel meteorolojik koşullar ve tahminler sıklıkla takip edilmelidir.

Öte yandan MGM bugün sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu:

Önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
Yağışların Rize’nin iç kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.
Rüzgarın Trakya’da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa)olarak esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Exit mobile version