Hasta ve vaka sayısında düşüş devam ediyor: 25 Aralık tablosu açıklandı!

Sağlık Bakanlığı 25 Aralık Türkiye Günlük Korona Tablosu‘nu açıkladı. Açıklanan yeni tabloda hasta ve vaka sayısında düşüşün devam ettiği görüldü. Güncel vaka tablosunu değerlendiren Bakan Koca, “Hasta ve vaka sayılarındaki düşüş etkisini hastane yükümüzde de göstermeye başladı.” İfadelerini kullandı.

Türkiye’de corona virüsü son durumu merak ediliyor. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı gün gün corona virüsü verilerini yayınlıyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan son tabloya göre, yapılan 201 bin 104 test sonucunda 17 bin 543 yeni vaka tespit edildi. 3 bin 199 kişi hasta olarak kaydedildi. 256 kişi corona virüsü yüzünden hayatını kaybederken, 35 bin 511 kişi virüsten kurtularak sağlığına kavuştu.

Bakan Koca tarafından yapılan değerlendirmede şöyle denildi:

“Bugün tespit edilen 3.199 yeni hastamız var. Hasta ve vaka sayılarındaki düşüş etkisini hastane yükümüzde de göstermeye başladı. Ümidimiz bu iyileşmenin yakın zamanda kayıplarımızın sayısına da yansıması. Aşı kampanyası sonuna kadar tedbirde ısrar edelim.”

Bakan Koca dün Bilim Kurulu Toplantısı ardından yaptığı açıklamalarda, Türkiye’de uygulanacak Çin aşısının 91,25 etkili olduğunu duyurmuştu. Bakan Koca Çin aşısına ilişkin açıklamalarında, ‘Aşıda Faz-3 çalışmaları başarıyla sürüyor. Aşının etkili olduğundan eminiz. Çin’den aşı pazar gecesi yola çıkıyor.’ İfadelerini kullanmıştı.

Exit mobile version