Hastaneye giden vatandaşlar dikkat! Bakan Işıkhan duyurdu: Zorunda değilsiniz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan çok önemli bir duyuru yaptı. Bakan Işıkhan açıklamalarında Genel Sağlık Sigortalı (GSS) bireylerin özel sağlık hizmetlerinden alınan fazla ücretlerle ilgili olarak Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlükleri, ALO 170 ve CiMER aracılığıyla şikayette bulunmalarını paylaştı.

CEZA UYGULANACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, GSS kapsamındaki kişilerin sağlık hizmetleri için ödemesi gereken ilave ücretlerin yasal sınırlar içinde kalması gerektiğini ifade etti ve açıklamasının devamında yasal sınırı aşan ek ücretler için 5 katı oranında ceza uygulanacağını bildirdi.

Bakan Işıkhan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, sağlık hizmetlerinde fazladan ücret ödememeye dikkat edilmesi gerektiğini belirtti ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) bu konuda titizlikle hareket ettiğini ve usulsüzlük tespit edilen durumlarda cezai işlem uygulandığı da aktarıldı.

Ayrıca, SGK ile anlaşmalı özel sağlık hizmeti sağlayıcıları tarafından alınan ek ücretlerin SUT (Sağlık Uygulama Tebliği) kapsamını aşması halinde vatandaşların şikayetlerini Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlükleri, ALO 170 ve CiMER üzerinden yapmaları gerektiğini vurguladı. Bakan Işıkhan, bu konunun bakanlık tarafından titizlikle takip edildiğini sözlerine ekledi.

BAKAN IŞIKHAN’IN AÇIKLAMALARI

Ayrıca Bakan Işıkhan açıklamalarının devamında “Özel hastanelerin sizden talep ettiği ilave ücretle ilgili SGK’ye yaptığınız şikayet başvuruları incelenerek usulsüz uygulamalar tespit edilirse cezai işlem uygulanır. SGK ile anlaşmalı özel sağlık hizmet sunucularından alınan ilave ücret, SUT fiyatlarının iki katı olabilir. Fazla ilave ücret alınması durumunda her bir hasta için fazla alınan ilave ücret bedelinin 5 katı ceza uygulanır.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version