Gündem

Hatay Havaalanı yeniden hizmet vermeye başladı: THY ücretsiz dedi duyurdu!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen şiddetli depremin ardından 10 il yerle bir olurken Hatay Havaalanı ise ağır hasar gören ve kullanılamaz hale gelmişti. Hatay Havaalanının onarım çalışmaları tamamlandı.  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Hatay Havaalanında oluşan hasarın tamamlandığını açıkladı. THY basın açıklamasında bulunarak ücretsiz tahliye uçuşlarının rezarvasyonları uygulamasının dün akşamdan bari başladığını ve bugünden itibaren yalnızca rezarvasyon yapanların uçaklara bineceklerini duyurdu.

HATAY HAVALİMANI HİZMETE AÇILDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, “Hatay Havalimanı pistindeki hasarı hızlıca onardık. Havalimanımız bugün hizmet vermeye başladı.” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, deprem sonrası havalimanındaki hasarlı alanlar ve onarım sonrası çekilen görüntülere yer verildi.

96 SAATTE ONARILDI

Havalimanındaki onarım çalışmalarını gerçekleştiren İGA’dan da konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, depremlerde aldığı ağır hasar sonrasında kullanılamaz hale gelen ve tüm uçuşların durdurulduğu Hatay Havalimanı pistindeki tahribatın, bölgeye hızla intikal eden İGA inşaat ve teknik ekiplerinin hummalı çalışması ile onarıldığı kaydedilerek, “Afet bölgesine gönderilen lojistik yardımların ulaştırılması için hayati önem teşkil eden Hatay Havalimanı’nın pistinin öncelikli olan iki kilometrelik bölümündeki çalışmalar, 12 Şubat Pazar günü itibarıyla tamamlanarak operasyona hazır hale getirildi.” ifadesi kullanıldı.

Türk Hava Yolları(THY) uçağı depremin ardından hasar görerek uçuşlara kapatılan Hatay Havalimanı’na ilk test uçuşunu gerçekleştirdi. Uçakta yardım malzemeleri de götürüldü.