Gündem

Hatay’da şiddetli yağış: Eğitime ara verildi!

Hatay’da Meteoroloji’nin uyarılarının ardından şiddetli yağış etkili oldu. Kuvvetli yağışla birlikte su baskınları yaşandı. Ekipler cadde ve sokaklarda meydana gelen su baskınlarına müdahale ederken, iki ilçede de eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.

Hatay’da sağanak yağış nedeniyle iki ilçede eğitime ara verildi. Alınan karar doğrultusunda, Hatay’ın merkez Antakya ve Defne ilçelerinde sağanak nedeniyle eğitim 1 gün yapılamayacak.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, kentte etkili olan sağanak nedeniyle tüm ekiplerin sahada ve görevleri başında olduğunu açıklarken, ayrıca il genelinde etkili olan sağanak nedeniyle kriz masası oluşturulduğu bildirildi. Vali Masatlı, İl AFAD Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen toplantıda kurum müdürleriyle bir araya geldi.

EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Masatlı, kentte son 24 saatte yapılan 167 ihbardan 157’sinin su baskını olduğunu kaydetti. Ardından Valilikten yapılan açıklamada, “13 Mayıs’ta Antakya ve Defne ilçelerimizdeki tüm okullarımızda eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir” denildi.