Hava Durumu

Hava sıcaklığı 10 derece birden düşüş gösterdi! Kar batıya doğru geliyor! Yoğun kar yağışları başlamışken, kar İstanbul’da da göründü

Ülkenin dört bir yanından kar haberleri gelmeye devam ediyor. Son dakika uyarılar, vatandaşların gündeminde yer alıyor. Onlarca şehri etkisi altına alacak kar yağışları için uyarılar geliyor.

Meteoroloji başta olmak üzere AKOM, valilikler ve uzmanlar tarafından açıklamalar yapıldı. Kar haritasında yer alan şehirlerden biri de İstanbul. Hava sıcaklıklarının 10 derece birden düşmesinin ardından kar haberleri art arda geliyor.

Kar Yağışı İçin Uyarılar Geldi

Kar yağışı tüm ülkeyi etkisi altına alacak şeklinde yapılan açıklamalar dikkatleri çekti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki kar yağışlarının etkisi altına girecek bölgeleri açıkladı. Buzlanma, donma ve çığ tehlikelerine karşı uyarılarını sözlerine ekledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, AKOM ve valilikler tarafından kar yağışına ilişkin açıklamalar sırasıyla geldi. Uyarıların ardından kar yağışları başladı. Birçok şehirden bembeyaz kareler gelirken, kar yağışının İstanbul’a doğru ilerlediği görüldü.

Kar yağışlarına ilişkin açıklamalarda İstanbul’da yer alıyor. Ülke genelinde bulutlu bir hava görülürken, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgeleri işaret edildi. Kar yağışı beklenen iller ise; İstanbul, Bursa, Kocaeli, Yalova, Kahramanmaraş, Sinop, Karaman, Sivas, Adıyaman ve Balıkesir’in kuzey bölgeleri olarak açıklandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Son Dakika Açılamalar

Kıyı kesimlerinde ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde sağanak yağmur bekleniyor. Diğer bölgelerde ise karla karışık yağmur tahminleri yapıldı. Yüksek yerlerde kar yağışı bekleniyor, özellikle Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde, Doğu Anadolu’nun doğusunda ve Siirt’in yüksek yerlerinde kuvvetli ve yoğun kar yağışı olması bekleniyor. Kuzeyde, iç ve doğu kesimlerde ise pus ve yer yer sisli bir hava olacak. Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri için uyarı yapıldı, çığ tehlikesi bulunuyor.

 

Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı. Kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtınalar yaşanabilir. Olası doğal afetlere karşı dikkatli olunması gerekiyor. Bakan Özhaseki tarafından paylaşılan sosyal medya postunda şehirler uyarıldı.