Hava sıcaklığı bir günde 33 derece düştü!

Meteoroloji tarafından hafta sonu için şaşırtan bir hava tahmini yapılmıştı. Tahmin gerçek oldu, ABD'nin bazı eyaletlerinde hava sıcaklığı bir günde 33 derece düştü.

ABD’de meteoroloji, hafta sonu için bazı eyaletlerde geçerli olmak üzere sıcaklıkların bir günde 33 derece düşeceğini ifade etmişti. Meteorolojinin herkesi şaşırtan hava tahmini doğru çıktı, bazı ABD eyaletleri eylül ayında kar yağışı sürpriziyle karşılaştı.

ABD’nin Montana ve Colorado eyaletlerinde bulunan birçok şehirde polar vortex (kutup girdabı) denen bir hava olayı sebebiyle hava sıcaklıkları kısa sürede 30-33 derece birden düştü.

Hava Forum’un haberine göre, bir gün öncesinde 30-35 derecelerin görüldüğü yaz mevsimini yaşayan ABD’liler, saatler içerisinde aniden kış mevsimine geçti. Eylül ayında yaz sıcaklığı yaşayan ABD’liler ertesi gün kalktıklarında kar yağışı ile karşılaşınca bu ilginç doğa olayını izlemek için iki eyalete akın etti. Eylül ayında yağan kar görüntüleri sosyal medyada yoğun olarak paylaşıldı.

Bir gece önce 30 derece sıcaklıkla yaz mevsimini yaşayan ABD’liler, ertesi gün yağan karla şaşkına döndü. Bu doğa olayını izlemek için ABD’nin iki eyaletine akın eden ABD’lilerin paylaştığı kar görüntüleri sosyal medyada da yoğun şekilde paylaşıldı. Bu ilginç doğa olayının yarından itibaren etkisini azaltarak sona ermesi, sıcaklıkların perşembe gününden itibaren mevsim normallerine yükselmesi bekleniyor.

Exit mobile version