Gündem

Hava sıcaklığı düşecek: Bu illerde sağanak yağışa dikkat!

Hava sıcaklığı yurt genelinde düşecek. Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit, hava durumu tahminini açıkladı. Yapılan açıklamada, hafta sonuna doğru hava sıcaklığının 4-5 derece inmesinin beklendiği belirtildi. Öte yandan bazı bölgeler için de sağanak yağış uyarısında bulunuldu.

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığını hafta sonuna doğru düşeceği bildirildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit, bu hafta yurtta beklenen hava durumu tahminlerine ilişkin bilgi verdi.

SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

Yarın yurdun kuzey ve iç kesimlerinde parçalı bulutlu havanın hakim olacağını belirten Macit, İç Ege, Göller Yöresi, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında sağanak ve gök gürültülü sağanağın etkili olacağını söyledi.

Cuma günü Ege’nin iç kesimleri, Göller Yöresi ve İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz’de sağanak görülmesini beklediklerini dile getiren Macit, şunları kaydetti:

“Cumartesi günü İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz kısımlarıyla Ardahan, Kars çevrelerinde gök gürültülü sağanak geçişleri bekliyoruz. Diğer bölgeler parçalı ve az bulutlu geçecek. Ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının azalarak hafta sonunda iç kesimlerde mevsim normalleri civarına ineceğini tahmin ediyoruz. Sıcaklıkların 4-5 derece inmesini bekliyoruz.”