Gündem

Hava sıcaklıkları düşüyor! Gök gürültülü sağanak yağışlar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı. Bugün (30 Ekim), Türkiye genelinde yağış beklenmiyor. Ancak, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, perşembe gününden itibaren azalacak. 1 Kasım itibarıyla, İstanbul dahil birçok kentte gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji, 30 Ekim – 5 Kasım haftalık hava tahminini açıkladı. Bu tahmine göre, yurt genelinde hava sıcaklıkları perşembe gününden itibaren kuzey, iç ve batı bölgelerde azalacak. Rapora göre, çarşamba gününden itibaren İstanbul dahil birçok ilde yağışlar bekleniyor. Gök gürültülü sağanak yağışlar cumaya kadar etkili olabilir.

Bugün için ise, Türkiye genelinde yağış beklenmiyor. Ülke genelinin parçalı bulutlu olması tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara bölgesi ile iç kesimlerde yer yer sis ve pus olaylarının görülebileceği öngörülüyor. Rüzgarın genellikle kuzeyden eserek, zaman içinde iç kesimlerde doğuya döneceği ve hafiften orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Bugün ülke genelinde yağış beklenmiyor

Ege Bölgesi’nde bugün

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR °C, 25°C

Parçalı ve az bulutlu

DENİZLİ °C, 28°C

Parçalı ve az bulutlu

İZMİR °C, 26°C

Parçalı ve az bulutlu

MUĞLA °C, 26°C

Parçalı ve az bulutlu