Genel

Havalar ısınıyor: Sıcaklığın artacağı tarihle ilgili flaş açıklama!

Hava durumuyla ilgili açıklama geldi. Bahar ayına girilmesine rağmen havalar hala ısınmadı. Soğuk havaların ne zaman biteceği merak ediliyor. Meteoroloji uzmanından sıcaklığın artacağı tarihle ilgili açıklama yapıldı. Havaların 25 Mart’tan itibaren yurt genelinde ısınacağı tahmin ediliyor. Buna göre, iç kesimlerde sıcaklıkların 10 derece artması, kıyı kesimlerde ise 18-20 derece civarlarında seyredeceği öngörülüyor.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi ve İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, önümüzdeki günlerde yüzünü gösterecek baharı TRT Haber’e değerlendirdi.

TARİH VERİLDİ

Bozyurt, Türkiye’nin uzun süredir soğuk hava etkisi altında olduğunu ve 25 Mart itibarıyla artık havaların ısınacağını belirterek, şöyle konuştu:

“Yurdumuz bir süredir soğuk ve yağışlı hava kütlelerin etkisi altındaydı. Çünkü, polar vortex olayı genişledi ve aşağı enlemlere doğru kaydı. Bunun nedeni de üst batı rüzgarlarının yapmış olduğu üst atmosferdeki salınımlardı. Bu salınımlardan bir tanesi de bizim ülkemizin üzerindeydi ve bizim ülkemizi de ziyaret ediyordu. Fakat şu anda baktığımız zaman, artık üst batı rüzgarlarının yaptığı o salınımların yavaş yavaş yurdumuzu terk ettiği görülüyor.

25 Mart’tan itibaren de hava sıcaklıkları yavaş yavaş yükselmeye başlayacak. Yani, martın 25’inden sonra baharın geleceği söylenebilir. Fakat bu yükselişin geçen yıllardaki kadar çok olması beklenmiyor. Yani, sıcaklar mevsim normallerinde ya da mevsim normallerinin altında olacak. Ama geçtiğimiz günlerdeki soğuk havaların da 10 derece kadar üzerine çıkacak. İç kesimlerde özellikle sıcaklıklar 10 derece artacak, kıyı kesimlerde ise 18-20 derece civarlarında seyredecek.”