Havalimanlarında yeni önlemler: Tüm yolcular ve eşyalar aranacak!

Havaalanlarında yeni dönem başlıyor. Uçağa binerken alınan önlemler genişliyor. Artık kabul etmeyen yolcular uçağa alınmayacak Bakan Uraloğlu, yazılı açıklamada bulundu.

UÇAĞA KABUL EDİLMEYECEKLER

Havalimanlarında girişlerde yolculara gerek cihazla gerek de elle yapılan aramalarda önlemler genişletilecek. Tüm yolcular ve eşya, bagaj, kargolar cihazla veya elle aranacak. Aranmayı kabul etmeyen yolcular da uçağa kabul edilmeyecek.

TEKLİF MECLİSE SUNULDU

Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile ilgili ve ilişkili kurum ve kuruluşlarının muhtelif konularına ilişkin olarak ihtiyaç duyulan kanuni düzenlemelerin hayata geçirilmesi amacıyla hazırlanan kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduklarını kaydetti.

TÜM YOLCULAR CİHAZLA ARANACAK

Uraloğlu, taslağa göre, 2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu’nda yapılacak değişikliklerle havalimanı girişinde tüm yolcuların cihazla aranacağını vurgulayarak, “Cihazla aranmanın yetersiz kaldığı durumlarda elle arama yapılacak. Kendisinin veya eşyasının elle aranmasını kabul etmeyen yolcu, uçağa kabul edilmeyecek.

BAGAJLAR DA ARANACAK

Yine yapılan düzenlemeyle havacılık güvenliği ile sınırlı olmak üzere özel güvenlik personeli genel kolluk nezaretinde eşya, bagaj ve kargolarda arama yapabilecek” dedi.

Exit mobile version