Ekonomi

Hayallerinin peşinden koşacak parası olmayanlara, devlet kurumundan 65 bin TL’lik işletme desteği!

Ekonomik şartların giderek daha da zorlaştığı şu günlerde hayallerinin peşinden koşmak isteyen ancak bu isteği gerçekleştirebilecek maddi gücü sahip olmayanlara, devlet kurumundan müjdeli haber geldi. KOSGEB, yeni dönemde kendi işinin sahibi olmak isteyen vatandaşlara, ilgili şartları sağlamaları durumunda 65 bin TL’ye kadar nakit desteği vereceğini açıkladı.

KOSGEB Geleneksel Girişimci Hibe Desteği 2022

Geliştirdiği istihdam projeleri sayesinde vatandaşlar tarafından yakından takip edilen kamu kurumlarından birisi olarak hizmet veren KOSGEB, yeni dönemde de hizmetlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda kendi işinin sahibi olmak isteyen girişimcilere 65 bin TL’ye kadar hibe desteği vereceğini bildiren kurum, bu desteğin 15 bin TL’sinin işletme giderleri, 45 bin TL’sinin kuruluş desteği ve geriye kalan 5 bin TL’sinin ise kuruluş işlemleri desteği olduğunun bilgisini paylaştı.

KOSGEB Geleneksel Girişimci Hibe Desteğine Kimler Başvuru Yapabilir?

KOSGEB tarafından geliştirilmiş olan 65 bin TL limitli Geleneksel Girişimci Hibe Desteği Programı’na başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların, bazı şartları sağlamaları gerekmektedir. Kurum, söz konusu destek programından yararlanılabilmesi için sağlanması gereken kriterleri şu şekilde belirlemiştir:

  • KOSGEB’ kayıtlı olmak
  • İkamet edilen bölgede bulunan KOSGEB Müdürlüğü’ne kayıtlı olmak
  • KOSGEB’in uygulamalı girişimcilik eğitim programlarına katılmış olmak ve program sonunda katılım belgesini almış olmak
  • Yapılacak işe dair proje hazırlamış olmak
  • Daha önce hibe desteğinden yararlanmamış olmak

KOSGEB Geleneksel Hibe Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

KOSGEB tarafından geliştirilmiş olan 65 bin TL limitli Geleneksel Girişimci Hibe Desteği Programı’ndan faydalanarak kendi işletmesini kurmak için nakit desteği almak isteyen vatandaşların, KOSGEB şubeleri, KOSGEB’in resmi internet sitesi veya e-devlet aracılığı ile hizmet başvurusu yapmaları gerekmektedir.