Ekonomi

Hayallerinizi ertelemeyin! Vakıfbank, uygun fiyatlar ile araç satışına başladı Audi 340 bin TL, Opel 370 bin TL…

Geride bıraktığımız yılın son aylarında döviz kurlarında ve altın piyasasında yaşanan olumsuz gelişmeler, gündelik hayatta sunulan hizmetlere yüksek oranlı zamların yapılmasına yol açtı. Yapılan zamlardan en çok etkilenen sektörlerden biri olan otomotiv sektörü, yeni dönemde girilmesi ile birlikte karşı karşıya kalmış olduğu çip krizinin de etkisi ile araçları fahiş fiyatlardan satışa koymak zorunda kaldı.

Otomotiv sektöründe mecburen yaşanan bu maddi olumsuzluklar, vatandaşların araç sahibi olma hayallerinin suya düşmesine sebep oldu. Bu noktada devreye giren kamu bankası Vakıfbank kredi hizmetine karşılık teminat olarak aldığı araçları, piyasanın oldukça altında fiyatlardan satışa sunduğunu açıkladı.

Vakıfbank e-İhale Sistemi Nedir?

Vakıfbank diğer bankalarda olduğu gibi yüksek limitli kredi hizmetlerine karşılık müşterilerinden teminat almaktadır. Hizmetin vadesi dolmasına rağmen borcunu ödemeyen müşterilerin teminat olarak gösterdikleri gayrimenkullere, banka tarafından el konur. Araç, konut ve diğer gayrimenkuller bankaların sistemlerinde kalamayacağı için uygun fiyatlar aracılığı ile e-ihale sisteminde satışa sunulur.

Satışa sunulan ilgili ürünler için belirlenen fiyat üzerinden yüzde 5’lik bir teminat bedelinin yatırılması ve sonrasında da araca ya da satın alınacak diğer ürünlere en yüksek fiyatın verilmesi, satışın gerçekleştiği anlamını taşır.

Vakıfbank e-İhale Sistemine Kimler Başvuru Yapabilir?

Vakıfbank’ın bünyesinde bulunan gayrimenkulleri satışa çıkardığı sisteme, 18 yaşından büyük olan ve sisteme kaydı bulunan her vatandaş başvuru yapabilmektedir.

Vakıfbank e-İhale Araç Satışları 2022

Vakıfbank’ın e-ihale sistemi aracılığı ile satışa sunduğu bazı araç modelleri şu şekildedir:

  • TALİSMAN TOUCH 1.6 DCI 2018 model: 450 bin TL
  • AUDİ A8 LONG 4.2 2008 model: 340 bin TL
  • Opel INSIGNIA SPORT 1.6: 370 bin TL