Hayvan sahipleri dikkat! O iki cins yurt dışına çıkabilecek..

Hayvan sahiplerini yakından ilgilendirebilecek bir haber gündeme geldi. Herkesin bildiği gibi bazı türlerin yurtdışına çıkışı yasaktı. Tarım ve Orman Bakanlığı, kedi ve köpeklerin yurtdışına çıkarılması hakkında esasları açıkladı.

Evcil hayvanını yurt dışına götürmek isteyen ancak yasağa takılanlara müjdeli haber geldi. Bakanlık, Ankara kedisi ve Van kedisi gibi bazı yurt dışına çıkışı yasaklı türler hakkında ayrıntıları açıklandı. Buna göre, yurt dışına götürülecek evcil hayvanların, kimlik belgesi (sağlık karnesi) bulunacak. Karne, hayvanın kimliği, sahibinin adı, adresi ve hayvanın eşkali ile sağlık bilgilerini içerecek.

Ön izin gerekecek

Hayvan sahipleri, yurt dışına çıkış izni için Tarım ve Orman Müdürlükleri’ne başvuracak. Kangal, Akbaş çoban köpeği, Kars çoban köpeği, çatal burun av köpeği, zağar izci köpeği, Ankara kedisi ve Van kedisi gibi yurt dışına çıkışı yasaklı türler ise ancak ön izinle yurt dışına götürülebilecek.

Gerekli şartların sağlanması oldukça önemli. Yurt dışına çıkacak kedi ve köpek ev hayvanı pasaportuna sahip olmalı. Ayrıca üç aydan küçük hayvanlar anneleri ile yurtdışına çıkabilecek. En önemlisi hayvanların mikroçip ile kimlik sahibi olması da gerekiyor.

Exit mobile version