Genel

Hayvanat bahçesinde corona virüsü alarmı verildi! Testleri pozitif çıktı

Milyonlarca insanın enfekte olmasından sonra şimdi de hayvanat bahçesinde corona virüsü alarmı verildi. ABD’nin Kentucky eyaletine bağlı Louisville Hayvanat Bahçesi‘ndeki leoparların corona virüsü semptomları gösterdiği öğrenildi. Yapılan testler sonucunda ise ise pozitif sonuç alındığı bildirildi.

Corona virüsü pandemisi gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Aşı gelişmeleri nedeniyle milyonlarca insan sevinç yaşasa da kötü haberler de geliyor. Son olarak ABD’nin Kentucky eyaletine bağlı Louisville Hayvanat Bahçesi’nde corona virüsü alarmı verildiği öğrenildi. Hürriyet’in haberine göre, Hayvanat Bahçesi’ndeki Neecee, Kimti ve Meru adlı kar leoparları, corona virüsü semptomları gösterdi.

Asemptomatik bakıcıdan bulaştı

 

Kuru öksürük ve hırıltı yaşayan leoparlara corona virüsü testi uygulandı. Uygulanan test sonucunda Neecee isimli kar leoparının test sonucu pozitif çıktı. Diğer iki kar leoparı için yapılan testlerin sonuçları bekleniyor. Louisville Hayvanat Bahçesi Müdürü John Wakczak, semptomlarının “çok hafif” olduğunu söylediği leoparlar için “Üç kar leoparının da iyileşmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan veterinerler, leoparların hastalığı asemptomatik bir bakıcıdan bulaştığını iddia ettiler.