Ekonomi

Hayvancılık İçin Büyük Destek! Tam 400 Bin TL Ödeme Yapılacak!

Hayvancılıkla uğraşanlara müjdeli haber geldi. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2022 yılında da büyükbaş ve küçükbaş hibe destekleri son hızla devam ediyor. Bu kapsamda yeni çıkarılan hibe desteği ile hayvancılıkla uğraşanlara anında 400 bin TL destek verilecek. Büyükbaş ve küçükbaş hibe desteği nasıl alınır, başvurular nereden yapılır ve 400 bin TL hibe şartları nelerdir gibi detaylar merak ediliyor.

Büyükbaş ve Küçükbaş Hibe Desteği Detayları

İnternet üzerinden yapılan araştırmalarda büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık desteğinden kimlerin yararlanabileceği merak ediliyor. Hibe projelerine yapılacak başvurular hakkında detaylar açıklandı. Bu kapsamda küçükbaş ve büyükbaş hibe desteklerinden en az 1 yıldır aktif olarak Tarım ve Orman Bakanlığı sistemlerine kayıtlı yetiştiriciler yararlanabiliyor. Bu destekten yararlanmak için aile tipi büyükbaş ve küçükbaş yüzde 50 hibe desteği için gerekli şartları taşımak gerekiyor.

Büyükbaş ve Küçükbaş Hibe Desteği Kapsamı

Desteklenen alanların hangileri olduğunu merak eden vatandaşlar da aramalarına hız kazandırıyor. Bu süreçte mevcut büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiren işletmelerin alt yapılarını geliştirmek, hayvansal üretimde verimlilik ve kaliteyi artırmak, hayvan sayısını yükseltmek gibi modern hayvancılık işletmelerine dönüşümde gerekli destekler veriliyor. Yatırımın temel amacı işletmelerin daha modern ve verimli hale gelmesidir.

Büyükbaş ve Küçükbaş Hibe Desteği Şartları Nelerdir?

400 bin TL’ye varan hibe desteğinden yararlanmak için başvuru sahibinin en az 1 yıldır aktif işletmesiyle Tarım ve Orman Bakanlığının sistemine kayıtlı olması gerekiyor.  Ayrıca büyükbaş hayvanlar için 10 ve 50 arası baş anaç kapasiteli, küçükbaş için ise 100 ile 300 arası baş anaç kapasiteli ahır yapımı şartı bulunuyor. Hayvan barınağı amaçlı çadır alımı ve kapasite artırımı yapanlara hibe veriliyor. Makine ve alet ekipmanları olarak yüzde 50 hibe oranında destek sunuluyor.