Hazine Bakanı Nureddin Nebati’den son dakika enflasyon açıklaması: Tarih vererek duyurdu!

Son dakika gelişmesi… Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cannes’da düzenlenen GYODER Uluslararası Yatırımcı Toplantısındaki konuşmasında enflasyonun gidişatı adına önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Nebati, Korumalı Mevduat’ın kuru istikrarlı ve öngörülebilir bir çizgiye soktuğunu ifade ederek Türkiye’de serbest piyasa rejimi ve kambiyo rejiminin garanti altında olduğunu vurguladı. Enflasyonun gidişatı adına tarih veren Bakan Nebati, enflasyonda yaz aylarından itibaren ve özellikle de yıl sonundan itibaren düşüşün ve normalleşmenin görüleceğini ifade etti.

Yaz aylarından itibaren enflasyonda düşüş görüleceğini kaydeden Nebati:

“Enflasyonu yıl sonu itibariyle belli seviyeye getirip 2023 Haziran seçimlerinde tek rakamlı olma hususundaki kararlılığımız devam ediyor. Gerekeni yapıyoruz. KDV ve gıdada indirim yaptık. Elektrikte indirim yaptık. Finansal istikrarla ilgili, gıda komitesiyle de baskıyı giderecek tedbirleri almaya devam ediyoruz” dedi.

Bakan Nebati diğer yandan yaptığı konuşmada, “Bu ülkeye yatırım yaparsanız malınız da canınız da güven altındadır. Yatırımlarınızı Türkiye Cumhuriyeti’ne çok rahat şekilde yapabilirsiniz. Bu anlayışla 2021’i hem sektörde büyük bir başarıyla kapattık, yüksek emtia fiyatları, lojistikteki problemler, Karadeniz’deki gerginliklere rağmen Türkiye’de ticaret tahminlerin ötesinde büyük heyecanla devam ediyor. Çarklar dönüyor” sözlerine de yer verdi.

Exit mobile version