Hazine Bakanı Nurettin Nebati Açıkladı: Enflasyonla Mücadeleye Devam Edeceğiz!

Fiyat İstikrarı Komitesinin 4. Toplantısını gerçekleştiren bakan açıklamalarda bulundu. Fahiş fiyat artışlarına karşı planlı bir şekilde hareket ederek enflasyona karşı mücadeleye devam edeceklerini söyleyen bakan yapılan toplantıda mart ayı enflasyon gelişmeleri hakkında yeni planlamaların yapıldığını dile getirdi. Hem küresel ekonomide hem de ülkemiz de özellikle tarımsal ürünlerde arz güvenliğini ilerleyen zamanlarda öncelikli olarak değerlendireceklerini de sözlerine ekledi. Gıda, enerji, su kaynakları başta olmak üzere birçok alanı kapsayacak arz güvenliği üzerine yeni politikalar ve mevzuat çalışmaları yaparak artan fahiş fiyatları ile mücadele edileceğine vurgu yaptı

25 Milyar Liralık Yatırım!

MÜSİAD’ın düzenlediği iftar programında konuşan Bakan Nebati Yatırım Yılı ve Anadolu Üretim ve Yatırım Hareketi Projesi’nden bahsetti. Proje kapsamın da 20’den fazla ilde 25 milyar liralık yatırım yapıldığını ve 25 binden fazla ek istihdam sağlanacağını açıkladı.  Hükümetin desteği ve iş insanların katkısı ile 2021 yılında yüzde 11 büyüme ile istihdam seviyesinin arttığına dikkat çekti. İhracat alanında da 22.7 milyar dolarlık ihracatla mart ayını yüksek rakamlarla kapattıklarından söz eden bakan dünya genelinde ki pandemi krizini fırsata çevirdiklerini belirtti.

Kur Farkı İçin Yeni Uygulamalar

Kur koruma mevduat ve katılım hesabı uygulamasını devreye sokularak bankacılık sisteminin daha güçlü hale gelmesini hedeflediklerini belirten bakan Türk Lirası mevduat vadesini 24 günden 49 güne uzattıklarını bildirdi. Bu sayede serbest piyasalarda döviz kurlarının düzenli ve sabitlenmesini sağladıklarını sözlerine ekledi.

“Enflasyonla Birlikte Mücadele Edeceğiz”

Her ay düzenli olarak toplanan Fiyat İstikrarı Komitesi’nin özellikle tarım ürünlerinde ki maliyetlerin düşürülmesine yönelik çalışmalarının devam ettiğini açıklayan bakan üretim ve istidamı arttırarak ihracat seviyesini yükseltecek yatırımların yapılacağını ve bu yatırımlara gerekli destek ve kredilerin verileceğine dikkat çekti. Fahiş fiyatlara karşı gerekli denetimlerin yapıldığını belirten Bakan Nebati yapılan yatırımlar ve ihracatlar sayesinde yılsonuna kadar enflasyon oranının düşeceğini planladıklarını belirtti.

Exit mobile version