Hazine ve Maliye Bakanı Enflasyon ile İlgili Açıklamalar Yaptı!

Türkiye İstatistik Kurumu nisan ayı için enflasyon verilerini paylaştı. Paylaşılan verilere göre yıllık enflasyon yüzde 69,67 olurken, aylık enflasyon yüzde 7,25 olarak açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, açıklanan enflasyon verileri ile ilgili sosyal medya platformu Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu.

‘Enflasyon Hepimizin Ortak Meselesi’

Enflasyonun herkesin ortak meselesi olduğunu dile getiren Bakan Nebati, ihracat, yatırım istihdam ve üretimdeki artışların Cumhuriyet tarihinin rekor seviyelerinde olduğunu iddia ederken, yüksek enflasyonun bunu gölgeleyemeyeceğini söyledi.

Bakan, Yüksek Enflasyonun Sıkıntısının Farkında

Yüksek enflasyon sebebiyle vatandaşların oldukça sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı, sorunların farkında olduğunu ve göz ardı etmediğini ifade etti. 20 yıldan bu yana her krizden daha güçlü bir şekilde çıkıldığını iddia eden Bakan, yüksek enflasyonun bir bela olduğunu ve üstesinden geleceğini açıkladı.

Geleceğe yön veren bir ülke olma yolunda ısrar, sabır ve inançla yol alındığını ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, ne kadar kararlı ve azimli olduğu konusunda kimsenin en ufak bir şüphesinin dahi olmaması gerektiğini ifade etti.

Yüksek Enflasyon Küresel Bir Problem

Enflasyonun tüm dünyada artış gösterdiğini söyleyen Bakan Nebati, pandemi ve Rusya – Ukrayna savaşının bu durumda etkili olduğunu, maliyetlerin çok arttığını ve tedarik zincirinde aksamalar meydana geldiğini söyledi. Tüm bu olumsuzlar küresel çapta enflasyon artışına sebep olduğunu dile getiren Bakan, diğer Avrupa ülkelerinin ve Amerika’nın son 40 yılın en yüksek enflasyon seviyelerinde olduğunu dile getirdi. Ancak bizdeki enflasyonun tüm bu küresel olumsuzlara ek olarak döviz kurundaki güncel durum nedeniyle de bu kadar yüksek seviyelerde olduğunu açıklamalarına ekledi.

Exit mobile version