Hazine ve Maliye Bakanı Nebati Şanlıurfa’da konuştu: Yatırımcılar Türkiye’ye gelsin diye koşacağız

Geçtiğimiz hafta Fransa’da yabancı yatırımcılarla bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, burada yaptığı konuşmasında “Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda cumhurbaşkanımız var” açıklamalarıyla dikkat çekmişti. Söz konusu açıklamaları sonrası muhalefetin sert tepkileriyle karşılaşan Bakan Nebati, bir kez daha yabancı yatırımcılara yönelik açıklamalarda bulundu. Nebati açıklamasında “Yatırımcılar Türkiye’ye gelsin diye koşacağız. Londra’ya da Paris’e de Körfez’e de Japonya’ya da Afrika’ya da gideceğiz. Onları buraya getireceğiz” sözlerini dile getirdi. Bakan Nebati öte yandan yüksek enflasyon ile ilgili bir değerlendirmede bulunarak, “Enflasyonla ilgili bir sıkıntımız var. Aşıyoruz, aşacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Nebati’nin Açıklamaları

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa İl Danışma Meclisi’nde yaptığı konuşmasında, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Geçtiğimiz hafta Fransa’da yabancı yatırımcılara yönelik yaptığı konuşmasıyla tepki çeken Nebati, enflasyon ile ilgili sıkıntıların aşılacağını dile getirdi ve “İki yıl önce alınan kararları bir bir uygulamaya soktuysak yine öyle yapacağız. Enflasyon ile ilgili bir sıkıntımız var. Aşıyoruz, aşacağız. Türk Lirası’na güveni artırıyoruz. Hiç kimseyi enflasyona ezdirmedik, bundan sonra da ezdirmeye izin vermeyeceğiz” dedi. Öte yandan Nebati, yabancı yatırımcılar ile ilgili açıklamasında ise “Yatırımcılar Türkiye’ye gelsin diye koşacağız. Londra’ya da Paris’e de Körfez’e de Japonya’ya da Afrika’ya da gideceğiz” ifadelerini kullandı.

“Ekonomi Kur – Faiz Sarmalından Çıkarıldı”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa’da İl Danışma Meclisi’ndeki söz konusu değerlendirmesinde öte yandan ekonomiyi kur – faiz sarmalından çıkardıklarını da ifade etti. Nebati söz konusu açıklamasında ise “Şu anda Türkiye aldığı önlemler, ortaya koyduğu dirayetiyle bölgemizin gücü olmaktan çıkmış, dünyanın en güçlü ülkelerinden, sözü dinlenen ülkelerinden, masada olan ülkelerinden biri haline geldi” dedi.

Exit mobile version