EkonomiGündem

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’nin açıklamaları tepki çekti: Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda cumhurbaşkanımız var

Göreve geldiği ilk günden bu yana tartışmaların odağında olan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün Fransa’da yabancı yatırımcılar ile bir araya geldi ve çeşitli açıklamalarda bulundu. Yabancı yatırımcılara seslenen Bakan Nebati, konuşmasında “Bir problem mi yaşadınız? Bürokrasiyi alaşağı ederiz. Arkamızda cumhurbaşkanımız var, rahat olun. Mevzuatı da değiştiririz” sözlerini dile getirdi. Bakan Nureddin Nebati’nin yabancı yatırımcıyı kazanmak için dile getirdiği bu sözler muhalefetten sert tepkiyle karşılaşırken, sosyal medya kullanıcıları da Bakan Nebati’nin bu açıklamalarını tiye alan paylaşımlarla tepkilerini gösterdi. Nebati’ye tepki gösterenler arasında yer alan İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz ise “Bakanlık yapmıyor, ikinci el cep telefonu satıyor sanki” dedi.

Bakan Nebati’nin Sözleri Tepki Çekti

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, göreve geldiği ilk günden bu yana tartışmaların odağında yer alıyor. Katıldığı programlarda yaptığı açıklamalar, ekonomi piyasalarına ilişkin dile getirdiği yorumlarla sık sık gündeme gelen Nebati, bu kez de Fransa’da yabancı yatırımcılara yönelik yaptığı konuşmalarıyla gündeme geldi. Dün akşam Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen GYODER Uluslararası Yatırımcı Toplantısı’nda açıklamalarda bulunan Nebati “Bir problem mi yaşadınız? Rahat olun. En sevdiğim konu da şu yatırımcılara zorluk çıkaran mevzuat ya da bürokrasidir. Hep beraber kavga edelim. Bürokrasiyi alaşağı ederiz.” sözlerini dile getirdi.

“Türkiye Elbette Bu Günleri de Aşacak”

Konuşmasının devamında “Arkamızda cumhurbaşkanımız var, rahat olun. Mevzuatı da değiştiririz. Cumhurbaşkanlığı sistemi içerisinde hızlı bir adım atıyoruz” sözlerini dile getiren Nebati, açıklamaları dolayısıyla muhalefetin sert tepkileriyle karşılaştı. Nebati’ye tepki gösterenler arasında yer alan CHP Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak “’Şecaat arz ederken sirkatin söylemek’ tam da buna denir. Sözlerin sahibi bu ülkede kurumların ve hukukun tek bir kişinin iki dudağına baktığını, hukuki güvencenin olmadığını bundan daha açık ifade edemezdi. Türkiye elbette bu günleri de aşacak” dedi.