Gündem

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ABD Katıldığı Toplantıdan Açıklamalarda Bulundu: ‘Türkiye’ye İlgi Artıyor!’

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dünyaca ünlü yatırımcıların da olduğu Yatırımcı Semineri’ne katıldı. Yatırımcı Semineri JP Morgan tarafından organize edildi. Nureddin Nebati, katılım sağladığı seminerde dünyaca meşhur portföy yatırımcılarıyla bir araya geldi.

Bakan Washington’da

Geçtiğimiz günlerde Washington’a giden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati; burada, Merkez Bankası Başkanları ve G20 Maliye Bakanları ile toplantılar gerçekleştirirken, dünyaca ünlü uluslararası kuruluşların Bahar Toplantıları’na da katılım yaptı. Bakan Nebati, gerçekleştirdiği görüşmelerin ayrıntılarını sosyal medya platformu Twitter üzerinden takipçileri ile paylaştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı toplantıların üçüncü gününde Yatırımcı Semineri’nde portföy yöneticileri ile bir araya geldi. JP Morgan’ın organize ettiği toplantılarda, gerçekleştirdiği temasların ayrıntılarını paylaştı.

‘Uzun Vadede Türkiye’ye İlgi Artacak’

Yatırımcılarla bir araya gelme fırsatı buluğunu aktaran Bakan Nebati, son dönemde dünyadaki gelişmeleri konuştuklarını söyledi. Bu kapsamda Türkiye Ekonomi Modeli’ni ve beraberinde getirdiği fırsatları yatırımcılara birinci ağızdan anlattığını söyleyen Bakan, Türkiye’ye olan ilginin günden güne arttığını görmekten son derece mutlu olduğunu ifade etti.

Bakan, COP26 ve IFC Başkanları ile Bir Araya Geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, COP26 Başkanı Alok Sharma’yla yaptığı görüşmenin son derece verimli geçtiğini aktardı. 26. Taraflar Konferansı (COP26) ve Paris Anlaşması’nın hedeflerine ulaşma açısından yapılan iş birliğinin oldukça önemli olduğunu, yeni yeşil projelere hayat verme açısından birlikte hareket etmeye son derece önem verdiklerini ifade etti.

Gerçekleştirdiği temaslardan bir diğerinin de Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Başkanı Makhtar Diop ile olduğunu sözlerine ekleyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bu görüşmenin içeriğini paylaştı. Çalışmalar yürüttükleri ekonomik büyüme ve kalkınma modelleri arasında karbonsuz ekonominin çok önemli olduğunu dile getiren Bakan Nebati, bu konuda çok kararlı olduklarını ve yaptıkları iş birliğinin bu projenin gerçekleşmesi için kritik bir öneme sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Bakan Nebati son olarak Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde ile bir görüşme gerçekleştirdiğini ve küresel anlamda gerçekleşen ekonomik gelişmeler üzerine konuştuklarını söyledi.