Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati müjdesini verdi: O meslek grupları için yüzde 85 indirim yapılacak!

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Miller Meclisi Genel Kurulu’nda düzenlenen ek ödenek yasa teklifini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, temmuz zammından yetki belgesi ücretine kadar pek çok konuda sevindiren açıklamalarda bulundu. Konuşması esnasında milyonlarca vatandaş tarafından heyecan içerisinde beklenen temmuz zamlarına değinen Bakan Nebati, Türkiye ekonomisine ilişkin de önemli bilgiler verdi.

Bakan Nebati Maaş Zamlarını Açıkladı!

Türkiye Büyük Miller Meclisi Genel Kurulu ek ödenek yasa teklifi kapsamında açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, milyonlarca memur ve emeklinin heyecan içerisinde beklediği temmuz zammına ilişkin önemli bir açıklamada bulundu. Bakan Nebati, 2022 yılının ilk yarısı kapsamında memur ve memur emeklilerinin maaşlarında kümülatif artışın ortalama yüzde 83’ü, SSK ve Bağ-KUR emeklilerinin maaşlarında kümülatif artışın ortalama olarak yüzde 76’yı bulacağını ifade etti.

Temmuz zamlarına ilişkin açıklamalarına devam eden Bakan Nebati “artış oranının yüzde 40 civarında olacağını öngörüyoruz” ifade etti. Maaşlara yapılacak olan net zam 4 Temmuz tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak olan enflasyon rakamlarından sonra belli olacak.

“Vergi Geliri Payı Yüzde 46,9!”

Açıklamaları esnasında ülke ekonomisine ilişkin bazı detaylara da değinen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türk lirası cinsinden enstrümanlar kullanılarak 6,6 milyarlık ihracata ve 83 bin 816 bireysel yatırımcıya ulaşıldığını belirtti. Ek bütçe planlamalarından ötürü dolaylı vergi payının azaldığını ifade eden Bakan Nebati kurumlar vergisinin arttırıldığını belirterek “2021’de yüzde 42 olan pay, 2022’de yüzde 46,9 oldu” ifadelerini kullandı.

Yetki Belgesinde Yüzde 85 İndirim!

Nakliyecileri yakından ilgilendiren bir konuya değinen Bakan Nebati, yetki belgesi ücretlerinde yüzde 85’e varan indirimlerin yapılacağını müjdeledi.