Gündem

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den son dakika açıklaması: Temmuz ayına kadar yetecek ayçiçek yağımız var

Türkiye’nin son günlerde yoğun gündem maddeleri arasında ayçiçek yağı fiyatlarındaki artış iddiaları yer alıyor. Sosyal medyaya yansıyan bazı görüntülerde, çeşitli zincir marketlerde ayçiçek yağlarının stoklandığına dair iddialar yer alırken, bazı görüntülerde ise vatandaşların ayçiçek yağı alabilmek için kuyruklara girdikleri, birbirleriyle kavga ettikleri ve izdiham yarattıkları görülüyor. Ayçiçek yağlarına ilişkin yüksek oranlı zam beklentisi iddiaları gündeme gelmeye devam ederken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den konuya ilişkin bir açıklama geldi. Nebati, öte yandan enflasyon ile mücadele kapsamında atılan adımlara ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

“Temmuz Ayına Kadar Yetecek Ayçiçek Yağımız Var”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün enflasyon ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalara ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Nebati açıklamasında “Enflasyon ile mücadele sabırlı ve kararlı olmayı gerektirmektedir. Tüm kurumlar tam istişare ile çalışmaktadır. Bugün hiçbir şey yapmasak Temmuz ayına yetecek kadar ayçiçek yağı var” sözlerini dile getirdi. Nebati açıklamalarının devamında ise “Hiç kimsenin Türkiye’nin üzerinde oyun oynamasına izin vermeyiz. Ülkede sanki bir yokluk varmış gibi operasyon çekenlere karşı bizim de Hazine olarak net bir operasyon çekeceğimizi herkes bilsin” sözlerine yer verdi.

“Enflasyonla Mücadele Timimiz Hareket Halinde”

Fiyat istikrarının sağlanmasının birinci önceliklerden olduğunu belirten Nebati, fiyat istikrarının kalıcı hale getirilmesi için Fiyat İstikrar Komitesi’nin aktif olarak kullanıldığını da sözlerine ekledi. Temmuz ayına kadar yetecek ayçiçeği olduğunu söyleyen Bakan Nureddin Nebati, “20 yıldır kimse hayat pahalılığı karşısında ezdirilmedi, bundan sonra da ezdirilmeyecek. Bunun için her şeyi yapacağız. Enflasyonla mücadele timimiz hareket halinde, kimsenin oyun oynamasına izin vermeyiz. Türkiye ekonomik modeli dünyaya örnek olacak.” dedi. Nebati açıklamalarının devamında ise geçtiğimiz haftalarda uygulamaya alınan altın tasarruf sistemi hakkında bilgi verdi.