Haziran ayı evde bakım maaşı ödemesi ne zaman yapılacak?

Haziran ayına girilmesiyle birlikte ödemelerin ne zaman hesaplara yatacağı merakla araştırılmaya başladı. Evde bakım maaşı alanlar ‘Paralar ne zaman yatacak?’ sorusunu cevabını merak ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemeler arasında olan evde bakım maaşı alanların hesaplarına 7 bin 608 TL geçiyor. Peki, evde bakım maaşları ne zaman yatacak?

Evde bakım maaşları yattı? Devlet, evinde yaşlı, bakıma muhtaç ve engelli yakınlarına bakan vatandaşlar destek amacıyla evde bakım maaşı ödemesi yapıyor. Söz konusu maaş almaya hak kazananların her ayın 15’i ile 31’i arasında hesaplarına 7 bin 608 TL yatırılıyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ödemeler yatırılmaya başladığında kamuoyunu bilgilendiriyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım maaşı alanların hesabına her ay 7 bin 608 TL ödeme yapılıyor. Haziran ayında ödemeler diğer aylarda olduğu gibi ayın 15’inden itibaren başlayacak. Ödemeler illere göre farklı tarihlerde yapıldığı için illere göre birkaç gün sürebiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU

Evde bakım maaşı engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ başvuru yapılarak alınır. Evde bakım maaşını alabilmek için gelir kriterlerinin uygun olması, bakıma muhtaçlık kriteri, ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu gibi bilgiler inceleniyor.

KİMLER EVDE BAKIM MAAŞI ALABİLİYOR?

Evde bakım maaşı ağır engelli raporu olan, hastalığı nedeniyle tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merdiven inip çıkma gibi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan vatandaşlara veriliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER SORGULAMA

Evde bakım maaşı e-Devlet’in “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfasından şifre ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulanabiliyor.

Evde bakım parası ayrıca SMS ile de öğrenilebiliyor. Bunun için BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak sorgulama yapılabiliyor.

Exit mobile version