Kamu

Hem devlet hem de bankalar para verecek: 3 ödeme emeklilerin banka hesabına yatacak!

Emekliler için heyecan dorukta. Yılsonunun yaklaşması ile beraber emeklileri 2022 yılı maaş zammı heyecanı sardı. Ancak emekliler 2022’de sadece maaş zammı almayacaklar. Emeklilerin banka hesaplarına aynı zamanda ikramiye ve promosyon ödemesi de yatırılacak.

Emekliler 2022’de 3’lü ödeme alacaklar. 2021 Temmuz-Aralık döneminde en düşük SSK’lı emekli aylığı 2 bin 624 liraya yükselmişti. Emeklilerin maaşına ilişkin kesin bir açıklama yapılmadı. Ancak yapılacak zam oranının belirlenmesine sadece üç veri kaldı. TÜİK tarafından Ekim, Kasım ve Aralık enflasyon oranının açıklanmasının ardından memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı belli olacak.

Emeklilere ikramiye ödemesi

Emeklilere Kurban ve Ramazan Bayramı’nda olmak üzere yılda 2 kere bayram ikramiye ödemesi yapılıyor. Ödemeler 2021 yılında 1100 TL olarak gerçekleşti. 2022’de ödemelerin ne kadar yatacağı ise henüz açıklamadı.

Özel bankalar ve devlet bankaları

3 yıl maaş çekme sözü veren emeklilere özel bankalar ve devlet bankaları promosyon ödemeleri gerçekleştiriyorlar. Bu sene bankalar tarafından yapılan ödemeler bin 750 TL’ye kadar vardı. Önümüzdeki sene ise bankaların promosyon ödeme miktarlarını arttırmaları bekleniyor.