Hem maaş hem de destek ödemesi yapılacak: 5-10 Mayıs tarihleri arasında PTT aracılığı ile alınacak!

Corona virüsü pandemisi nedeniyle tam gün sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. 81 ilde uygulanan yasak nedeniyle engelli ve yaşlı aylıklarının ile sosyal destek ödemelerinin nasıl yapılacağı merak ediliyor. Konu hakkında İçişleri Bakanlığı açıklamada bulundu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 5-10 Mayıs tarihleri arasında engelli ve yaşlı aylıkları ile sosyal destek ödemelerinin yapılacağı bildirildi.

2021 yılında engelli ve yaşlılara yapılan maaş ödemeleri devam ediyor. Ancak tam kapanma süreci nedeniyle ödemelerin nasıl yapılacağı araştırma konusu olmuştu. Konu hakkında İçişleri Bakanlığı açıklamada bulundu. Bakanlık açıklamasında engelli ve yaşlı aylıkları ile sosyal destek ödemeleri kapsamında; PTT kartına ya da İban numarasına gönderilecek olanların haricindeki toplam 1.633.094 hak sahibinin ödemelerinin evlerine yapılacağı bildirildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Tam kapanma dönemi içerisinde 5-10 mayıs tarihleri arasında yapılacak olan gerek engelli ve yaşlı aylıkları gerekse sosyal destek ödemelerinin salgınla mücadele koşullarına uygun şekilde gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, PTT Genel Müdürlüğü ve Valiliklerimizle yapılan görüşmeler sonucunda PTT kart sahipleri ve banka hesaplarına aktarılacaklar olanlar hariç olmak üzere;

Engelli ve yaşlı aylığında 867.242,
Sosyal destek ödemesinde ise 765.852,

hak sahibinin ödemelerinin evlerinde gerçekleştirilmesi kararlaştırılmış ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca kamuoyu ile paylaşılmıştır.

5-10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek engelli ve yaşlı aylıkları ile sosyal destek ödemeleri kapsamında; PTT kartına ya da İban numarasına gönderilecek olanların haricindeki toplam 1.633.094 hak sahibinin ödemeleri; valilerimizin koordinasyonunda ve Vefa sosyal destek grupları bünyesinde, PTT dağıtıcıları, kolluk görevlileri ve diğer kamu personeli aracılığıyla hak sahiplerine ikametlerinde teslim şeklinde yapılacaktır” ibaresi kullanıldı.

Engelli maaşı şartları nelerdir?

2022 engelli raporuna sahip olanlar
Engellik oranı %40 ‘ın üzerinde olan engeli kişiler
Maaşı talep eden kişinin en çok 65 yaşında olması gerekir.
Engellilik raporu güncel olanlar
Maaşı alan kişinin ailesinin geliri asgari ücretin üçte birini geçmeyecek olanlar

Exit mobile version