Hemen paranızı kontrol edin: 100 TL için 100 bin lira istiyor!

Van’ın Erciş ilçesinde bir vatandaş 100 TL‘nin sağ üst köşesinde bir sıfırın olmadığını fark etti. Parasının sahte olmadığını fark eden vatandaş, şimdi 100 TL için 100 bin lira istiyor.

Para basımlarında zaman zaman hatalar yapılabiliyor. Para koleksiyoncuları ise hatalı basımlarına sahip olmak istiyor. Bu nedenle Van’ın Erciş ilçesinde F.K. isimli bir vatandaş, hatalı basıldığı anlaşılan 100 TL’sinin karşılığında 100 bin TL istiyor.

Hatalı para sahibi vatandaş konu hakkındaki açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“8 yıldır giyim mağazası işletiyorum. Akşam dükkanın kasa hesaplarını düzenlerken saydığım paralardan 100 TL’nin sağ üst köşesinde bir sıfırın olmadığını fark ettim. Paranın sahte olup olmadığını öğrenmek için bir gün sonra bankaya gittim. Bana, paranın sahte olmadığını ve değiştirmek istersem değiştirebileceklerini söylediler. Ben kabul etmedim. Sosyal medyadan, haberlerden değerinin çok fazla olduğunu biliyordum. Bir arkadaşım, hatalı basılan 100 TL’yi kendisine vermem halinde 15 bin TL kendisine verebileceğini söyleyince bunu da kabul etmedim. Basım hatası bu parayı 1000 katına yani 100 bin TL’ye satışa çıkardım. Koleksiyoncuların bu parayı verebileceklerini düşünüyorum. Eğer alıcı olursa hatalı basım parayı satıp, biriken borçlarımın bir kısmını kapatmayı düşünüyorum”

Exit mobile version