Hemen şifrelerinizi değiştirin: Kişisel bilgileriniz 1 TL’ye satılmış olabilir!

İstanbul’da sahte cinsel içerikli ilaçlar üzerinden yüzlerce kişiyi dolandıran 82 kişilik bir şebeke çökertildi. 3 yıl boyunca 3 bin kişiyi dolandırdığı ve liderinin 80 milyon kişinin bilgilerini 1 liradan başka dolandırıcılara sattığı ortaya çıkan şebekenin faaliyetleri şok etti.

Şebeke, sahte bir internet sitesi kurarak düşük fiyatta cinsel içerikli ürünler satıyor, mağdurları “icra takibi” tehdidiyle avukatlık bürosuna yönlendiriyor ve avukatlık bürosu taklidi yaparak para talep ediyordu. 1 günde ortalama bin kişiyi dolandıran şebeke, bu yöntemle 200 bin lira haksız kazanç elde etti.

Suçu ağabeyine attı

Şebekenin lideri Abdullah Çoşkun Çelebioğlu’nun 2020 yılında faaliyete geçirdiği ve 2023 yılına kadar yönettiği ortaya çıktı. Yakalanan Çelebioğlu, suçlamaları kabul etmedi ve tüm suçu ağabeyi Hasan Tayfun Çelebioğlu’na attı.

Şebekenin sahte ilaç üretimi ve satışı, veri hırsızlığı ve suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme gibi faaliyetlerde de bulunduğu belirlendi.

Yapılan operasyonda sahte cinsel içerikli ilaçlar, merdiven altı üretim ilaçlar ve 80 milyon kişinin kişisel bilgileri ele geçirildi.

İddianamede, şebekenin lideri Çelebioğlu için 25 yıldan 66 yıl 4 aya kadar hapis cezası, diğer 12 yönetici için 13 yıldan 56 yıla kadar hapis cezası ve diğer 69 şüpheli için 1 yıldan 56 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

80 milyon kişinin bilgilerini 1 liraya sattı

Şebeke liderinin 80 milyon kişinin bilgilerini 1 liradan başka dolandırıcılara satması, kişisel verilerin ne kadar büyük bir risk altında olduğunu gösteriyor. Bu haber, kişisel verilerimizi korumak için daha dikkatli olmamız gerektiği konusunda bir uyarı niteliğinde.

Uzmanlar, kişisel bilgilerin korunması için internette dikkatli olunması ve bilinmeyen kişilerden gelen bağlantılara tıklanmaması gerektiği konusunda uyarıyor.

 

Exit mobile version