Gündem

Henüz 3. Doz Aşı Olmayanlar! Uzmanlardan Flaş Uyarı Geldi!

Omicron vakaları gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Henüz koronavirüs sona ermeden, ilk olarak Güney Afrika’dan tüm dünyaya yayılmaya başlayana Omicron varyantını önlemek için ülkemizde 3. doz aşılar olunmaya başladı. Henüz 3. doz aşısını olmamış vatandaşlar için uzmanlardan çok önemli bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre 3. doz aşı omicrona karşı 2.5 kat koruma sağladığı ortaya çıktı. İşte o açıklama…

Omicron’u Nötralize Ediyor!

Omicron varyantı için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Dünyanın dört bir yanında kırmızı alarm verilen Omicron varyantı için de uzmanlardan çok önemli açıklamalar yapıldı. 3. doz aşının 2.5 kat omicrona karşı etkisinin kanıtlandığını belirten uzmanlar, vatandaşı aşı konusunda uyardı.

NIHR’nin UCLH Biyomedikal Araştırma Merkezi’nde bulaşıcı hastalıklar danışmanı Emma Wall, araştırmalar sonucu aşı olmayanlar için henüz  çok geç olmadığını, ancak vakit kaybetmeden herkesin aşı olması gerektiğini ifade ederek şu açıklamayı yaptı;

“Aşı merkezlerinin dışında sıraya giren insanlara, kendilerini Omicron’dan korumanın en iyi yolunun aşı güçlendirici olduğu konusunda güvence verilmelidir. Henüz üçüncü bir doz, hatta ilk doz aşısını yaptırmamış insanlar için çok geç değil. Bu yeni varyant, iki aşı dozuyla uygulanan bağışıklık blokajının üstesinden gelebilir, ancak üçüncü dozu takiben, nötralize etme aktivitesi insanların büyük çoğunluğunda sağlamdır. Üçüncü bir doz, bağışıklık savunmanızı yükselterek virüsün ciddi Covid-19’a neden olmasını zorlaştırıyor”

Öte yandan UCLH Araştırma Direktörü Bryan Williams, ellerinde yapılan araştırmalar sonucu çok önemli verilerin olduğunu belirterek vatandaşı şu şekilde uyardı; “Şu anda belirli hastaları tedavi etmek için kullandığımız sentetik antikorların en azından bazı versiyonlarının bu yeni varyanta karşı etkili olabileceğini gösteren gerçekten önemli erken verilerimiz var”