Her aileye 1150 TL ödeme yapılacak: PTT’den paranızı alacaksınız!

Doğalgaz faturasını ödemekte zorlanan dar gelirli vatandaşlara yardım yapılıyor. Devlet, ihtiyaç sahibi ailelere belirli şartlar kapsamında doğalgaz faturasına destek sağlıyor. Doğalgaz faturası desteği için belirli şartları taşıyan aileler e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek. Başvurusu kabul edilen aileye doğalgaz faturası için 450 lira ile 1.150 lira arası destek sağlanacak. Başvurular ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na giderek de yapılabilecek. Ödeme için hak kazananlara da PTT üzerinden paraları verilecek.

İLK ÖDEME MART’TA YAPILACAK

Destek 6 aylık kış dönemini kapsayacak. Ödemeler, iki eşit taksit ile yapılacak. Buna göre taksit dönemleri ise mart ve ekim ayları şeklinde belirlendi. Ödeme, hak sahibi kişinin PTT Kartı’na yatırılacak. Böylece doğrudan doğruya kişinin hesabına geçecek. Kişi faturasını götürerek PTT’de bulunan hakkı ile ödemesini geri almış olacak.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğal gaz yardımı başvuruları e-Devlet üzerinden alınacak. Doğal gaz fatura yardımı için de e-devlet kaydı olmayan vatandaşlar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile kendilerine en yakın sosyal hizmet merkezlerine müracaat edebilecek.

DOĞALGAZ FATURA YARDIMI NE KADAR VERİLECEK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından açıklanan uygulama ile hane başına yıllık 450 lira ile 1150 lira arası destek sağlanacak.

Exit mobile version