Her aileye 3500 TL destek: PTT’den para verilecek!

Dar gelirli aileler için destekler sürüyor. Ekonomik sıkını çeken ailelere devlet tarafından destek veriliyor. Bu desteklerden biri de doğalgaz yardımı oldu. Doğalgaz faturasını ödemekte zorlanan aileler maddi destekten yararlanabiliyor. Buna göre, 3500 TL’ye kadar maddi destek sağlanabiliyor.

Doğalgaz yardımının artıp artmadığı merak konusu olurken, detaylar da araştırılıyor. Buna göre, 900-2 bin 500 lira olarak ödenen doğal gaz desteğinin 1500-3 bin 500 liraya yükseltildi. Ekonomik sıkıntı çeken aileler e-Devlet’ten başvuru yaparak, doğalgaz yardımından yararlanabiliyor. Paralar ise PTT aracılığıyla veriliyor.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğal gaz desteği başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden alınıyor. T.C. kimlik numarası ve şifresiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “ Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” sayfasına giriş yapan adaylar kimliklerini doğrulayarak başvurularını iletebilirler.

Doğal gaz yardımı ödemeleri hak sahiplerinin PTT kartına yatırılmaktadır. Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan kişiler PTT’ye doğal gaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanacak.

Exit mobile version