EkonomiGündem

Her aileye karşılıksız 2500 TL verilecek: Hemen başvurun ve paranızı alın!

Destek ödemeleri yakından takip edilen konular arasında yer alıyor. Dar gelirli ailelere kış aylarında doğalgaz desteği veriliyor. Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar başvuru detaylarını merak ediyor. Doğalgaz desteği kapsamında ailelere 900-2500 TL arasında bir destek sağlanıyor.

DOĞALGAZ DESTEĞİ

Kış aylarında doğalgaz ödemelerinde zorlanacak olan dar gelirli vatandaşlar için harekete geçildi. İhtiyaç sahibi ailelere doğalgaz desteği sağlanıyor. Doğalgaz yardımı doğrultusunda başvuruları onaylananlara 900-2500 TL arasında yardım yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bi önceki Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada ise destek ödemlerinin artırıldığını şu sözlerle ifade etmişti:

”Biz sosyal destekleri sadece yoksullara değil hak ve ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza verildiği anlayışla sistemi sürekli geliştiriyoruz. Bu kapsamda doğalgaz tüketim desteğidir. Şubat ayından itibaren başvuruları alınmaya başlayan bu desteğin ilk ödemelerini 311 bin haneye yapmıştık.”

900-2500 TL OLARAK ARTIRDIK!

Yeni başvuru döneminde ev sahipliği yanında kiracıları da doğalgaz desteğine aldık. Hane bayşı 900 lira ile 2 bin 500 lira olacak şekilde arttırdık.

Kronik hastası, yaşam destek cihazı bulunan hanelere yüzde 5 ilave edilecektir. 3 milyar liralık doğalgaz desteği vererek vatandaşlarımızı karda, kışta sıcak bir yuvaya kavuşturmakta kararlıyız.”

DOĞALGAZ YARDIMI ALMA ŞARTLARI NELERDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca hayata geçirilen “Doğalgaz Tüketim Desteği” programından hanelerin faydalanabilmesi için başvuru sahibinin;

Türk vatandaşı olması,

e-Devlet Kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması,

doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olması,

ikamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması,

ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması ve hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi şartları aranıyor