Her ay 100 TL elektrik desteği veriliyor! Elektrik faturası yardımı başvuru nasıl alınır?

Geliri belli bir miktarın altında olan ihtiyaç sahibi ailelere her ay minimum 100 TL elektrik desteği veriliyor. Elektrik faturası desteği alanların faturalarının 100’er lirası devlet tarından karşılanıyor ve vatandaş sadece 100 TL üzerinde kalan miktarı ödüyor. Peki, Elektrik desteği yardımı nedir? Başvuru nasıl yapılır? Elektrik fatura desteği kimlere veriliyor? PTT elektrik yardımı sorgulama nasıl yapılır?

ELEKTRİK DESTEĞİ YARDIMI NEDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan sosyal yardımlar içerisinde elektrik desteği yardımı da bulunuyor. Bu sosyal yardımdan faydalanan kişilerin, evlerine gelen elektrik faturalarının minimum 100 lirasını devlet karşılıyor. Örneğin, Temmuz ayında 145 lira gelen faturanın sadece 45 TL’sini ödüyorsunuz. Bunun için faturanız ile birlikte PTT şubesine gitmeniz yeterli. Zira elektrik faturası yardımı alanlar faturalarını sadece PTT şubelerinden yatırabiliyor.

ELEKTRİK YARDIMINDAN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Elektrik yardımı ailenin birey başına düşen gelirle alakalıdır. Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olan haneler elektrik fatura yardımından faydalanabilirler. Peki, nereye ve nasıl başvuru yapılır?

ELEKTRİK DESTEĞİ BAVURUSU NASIL YAPILIR?

Elektrik faturası desteği almak için bağlı bulunduğunuz Valilik ya da Kaymakamlık binasında bulunan Sosyal Yardım şubelerine bizzat giderek başvuru yapabilirsiniz. Başvuru yaptıktan sonra Sosyal Yardım araştırmacıları, ikamet gösterdiniz adrese gelir ve durum kontrolleri yaparlar. Aylık net gelirinizin haricinde oturduğunuz evin size ait olup olmadığı, kira ise ne kadar kira ödediğiniz gibi kriterleri göz önünde bulundurur ve değerlendirme yapar. PTT elektrik yardımı sorgulamalarını E-Devlet üzerinden yapabilirsiniz. Eğer, elektrik yardımı başvurunuz onaylanmışsa, e-devlet sosyal yardım sorulama ekranında ‘’Elektrik Desteği Yardımı’’ ve karşısında ne kadar elektrik desteği tutarı almışsanız o miktar için ‘’ödemeniz hazırdır’’ diye belirtilir.

ELEKTRİK DESTEĞİ YARDIMI NEREDEN ALINIR

Elektrik desteği yardımı almak için faturanız ile birlikte PTT şubelerine gitmeniz yeterlidir. Başvuru sahibi, faturanın son ödeme tarihinde PTT şubesine gider ve kimlik ibrazı sonrası faturasını yatırmak istediğinde, fatura bedelinden 100 TL düşülür ve faturanın geri kalanı ödenir. Eğer gelen fatura aldığınız yardım miktarının altında veya eşit tutarsa ise hiçbir beden ödenmez.

KİM NE KADAR ELEKTRİK YARDIM TUTARI ALABİLİR?

Elektrik yardım tutarı aile birey sayısına göre değişmektedir. 4 kişilik bir aile 2021 Temmuz ayı itibari ile 99,5 TL yardım almaktadır. Aile birey sayısına göre alınan elektrik yardım tutarı şöyle;

Hanede Bulunan Kişi Sayısına Göre Yardım Miktarı

1-2 kişilik hanelere aylık 75 kWh,

3 kişilik hanelere aylık 100 kWh,

4 kişilik hanelere aylık 125 kWh,

5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kWh karşılığı TL olarak verilir.

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ NE KADAR SÜRE İLE VERİLİR?

Elektrik parası yardımı her ay düzenli olarak verilir. Durumunuzda, belirtilen şartlara göre iyileşme olmadığını müddetçe, bu sosyal yardım kapsamında her ay 118 TL’ye kadar elektrik parası yardımı alabilirsiniz.

Exit mobile version