Her ay 93 lira elektrik yardımı! Başvurular başladı

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere elektrik yardımı yapılıyor. Her ay en az 93 lira elektrik yardımı için başvurular başladı. Peki, kimlere elektrik faturası yardımı yapılıyor? Başvurular nereye yapılacak? Elektrik yardımından faydalanan kişiler faturalarını nereye yatırması gerekiyor? Tüm ayrıntılar bu haberde…

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile, başvuru yapan ihtiyaç sahiplerine her ay minimum 93 TL elektrik yardımı yapıyor. Başvurusu kabul edilen ihtiyaç sahipleri, 93 liranın üzerinde ki miktarı ödüyor. Yani, elektrik yarımından faydalanan her aile, örneğin aylık 100 lira gelen elektrik faturasının sadece 7 lirasını ödüyor.

BAŞVURU NEREYE YAPILMASI GEREKMEKTEDİR?

Başvurular, mernis adresinize bağlı Kaymakamlık Sosyal Yardım Hizmetler Müdürlüğüne giderek şahsen başvuru yapabilirsiniz. Başvurularınız için gerekli tüm detayları ALO 144’ü arayarak bilgi alabilirsiniz.

ELEKTRİK YARDIMI

1-2 kişilik hanelere aylık 75 kWh,

3 kişilik hanelere aylık 100 kWh,

4 kişilik hanelere aylık 125 kWh,

5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kWh karşılığı tutarınca nakdi destek sağlanır.

ELEKTRİK FATURALARI NEREYE YATIRILACAK?

Elektrik yardımı başvurusu kabul edilenlerin daha sonradan herhangi bir kuruma tekrar başvuru yapılmasına gerek olmayıp, hak sahiplerinin Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmeleri yeterlidir.

Elektrik parası yardımı her ay düzenli olarak verilir. Durumunuzda, belirtilen şartlara göre iyileşme olmadığını müddetçe, bu sosyal yardım kapsamında her ay 93 TL elektrik parası yardımı alabilirsiniz.

KİMLER FAYDALANA BİLİR?

3294 ve 2022 sayılı Kanunlar kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ihtiyaç sahibi haneler.

SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMAYI TEŞVİK KANUNU

Bu Kanunun amacı; fakru zaruret içinde ve muhtaç durumda bulunan vatandaşlar ile gerektiğinde her ne suretle olursa olsun Türkiye’ye kabul edilmiş veya gelmiş olan kişilere yardım etmek, sosyal adaleti pekiştirici tedbirler alarak gelir dağılımının adilane bir şekilde tevzi edilmesini sağlamak, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik etmektir.

Madde 2 – Fakrü zaruret içinde ve muhtaç durumda bulunan kanunla kurulu sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan ve bu kuruluşlardan aylık ve gelir almayan (…)(1) vatandaşlar ile geçici olarak küçük bir yardım veya eğitim ve öğretim imkanı sağlanması halinde topluma faydalı hale getirilecek, üretken duruma geçirilebilecek kişiler bu Kanun kapsamı içindedir.

Ancak, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde sayılan genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin 5510 sayılı Kanun gereği ödedikleri katılım payları bu Kanun kapsamındadır. Ancak yıl içinde ödenen tutarlar, takip eden yılda Hazine tarafından Fona geri ödenir. İlan metni detayları için BURAYA TIKLAYINIZ

Exit mobile version