Gündem

Her ay bin TL fazla para hesaba yatacak: Sigortalı çalışalar dikkat!

Türkiye’de çalışan vatandaşlar için önemli gelişmeler yaşanıyor. Milyonlarca çalışan maaş zamlarının ne kadar olacağını öğrenmek için Aralık ayını bekliyor. Öte yandan asgari ücret ile ilgili yeni tahminler ortaya çıktı. Yapılan son açıklamalara göre, önümüzdeki sene asgari ücretlinin hesabına her ay en az bin TL para yatabilir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 2022 yılında asgari ücretin ne kadar olacağına ilişkin açıklamalarında, “Aralıkta Asgari Ücret Komisyonu toplanacak. Anket ve araştırma sonuçları daha öncesinde elimizde olacak. Sonuçları kamuoyu ile paylaşacağız. Bunu, bizim de içinde olduğumuz komisyon açıklayacak.” İfadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Dilek Güngör A Haber’e özel yaptığı açıklamalarda asgari ücrete ilişkin bilgilendirmelerde de bulundu.

Devletin vergileri azaltması bekleniyor

Buna göre 2022 yılı için asgari ücret beklentileri 3 bin 500 ile 4 bin TL arasında. Geçen sene asgari ücrette yüzde 21.56’lık bir artış yapılmıştı. Bu sene ise yüzde 30-35 bir zam bekleniyor. İşverenler de bu konuda devletten vergi bekliyor. Önümüzdeki sene için devletin vergileri azaltması beklentisi oluşmuş durumda. Ancak kesin rakamlar ise Aralık ayında belli olacak.