Ödemelerle ilgili gelişmeler ve detaylar yakından takip ediliyor. Nisan ayına girilmesiyle birlikte ödeme bekleyenler araştırma içine girdi. Devlet tarafından karşılıksız olarak hesaplara yatan paraların bu ayki ödeme takvimi merak konusu oldu. Bunlardan biri de aile destek ödemeleri. Söz konusu destekten yararlanan hak sahipleri hesaplarına paranın ne zaman geçeceği merakla bekliyor.
Devlet, dar gelirli aileler için desteklerini sürdürüyor. Aile destek ödemesi kapsamında hane başına 1250 TL’ye kadar ödeme yapılıyor. Aile gelir durumuna göre değişen miktarda hesaplara ödeme geçiyor. Buna göre, ailedeki gelir durumu 1372,30 TL üzeri/ 2.835,60 TL’den az- 850 TL yatıyor. Ödemelerin ayın 15 gibi hesaplara yatması bekleniyor.
AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR YATIYOR?
Aile destek ödemesine ilişkin detaylar merak ediliyor. Devlet tarafından dar gelirli ailelere yönelik yapılan maddi destek kapsamında 1250 TL’ye kadar yatıyor. Aile destek ödemesi hanedeki gelir miktarına göre değişiyor. Ailedeki gelir durumuna göre;
450 TL ve altı – 1.250 TL
450 TL üzeri/ 911,15 TL ve altı- 1.100 TL
911,15 TL üzeri/ 1372,30 TL ve altı- 950 TL
1372,30 TL üzeri/ 2.835,60 TL’den az- 850 TL
AİLE DESTEK ÖDEMESİ ALMAK İÇİN NEREDEN BAŞVURUSU YAPILIR?
Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.
Programa başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden veya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın il ve ilçe müdürlüklerine yapılmaktadır. Başvurular, hane halkı gelir durumu, hanedeki çocuk sayısı, hanedeki engelli birey sayısı gibi kriterlere göre değerlendirilmektedir.
AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI
Başvuran kişinin;
Türk vatandaşı olmaması,
Mavi Kart sahibi olması,
Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
18 yaşından küçük olması,
Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.
Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.