Her haneye 3 bin TL ödeme kararı: Duyuru yapıldı! Onlarca kişi yararlanabilecek

Yeni bir yardım açıklaması geldi. Hanelere 3 bin TL ödeme kararı alındı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, destek kararını duyurdu. Bakan Yanık, Ardahan’da 27 Eylül’de meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki deprem sonrası acil temek ihtiyaçlarının karşılanması için hanelere ödeme yapılacağını belirtti.

Depremin ardından destek kararı alındı. Bakan Yanık, 27 Eylül’de Ardahan’da meydana gelen depremin ardından vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması için 500 bin TL kaynak ayırdıklarını ve hanelere 3 bin TL ödeme yapılacağını duyurdu.

DESTEK KARARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ardahan’da meydana gelen depreme ilişkin, “27 Eylül’de Ardahan’da meydana gelen deprem sonrası vatandaşlarımızın acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için 500 bin TL kaynak aktarıyoruz” ifadelerini kullandı.

3 BİN TL ÖDEME YAPILACAK

Deprem nedeniyle konutlarından tahliye edilen vatandaşları yalnız bırakmayacaklarını belirten Bakan Yanık, “Konutlarından tahliye edilen vatandaşlarımıza ilk etapta hane başına 3 bin TL olmak üzere acil destek sağlıyoruz. Hane zarar tespitlerinin ardından hane eşyası ve hane yapım-onarım desteklerini de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız aracılığıyla gerçekleştireceğiz” dedi.

Exit mobile version