Gündem

Her saniyede artıyor, gram altını son bir haftadır hiçbir şey durduramıyor! İşte İzmir anlık altın fiyatları…

Geçtiğimiz aylarda dört yıl aranın ardından şahin tutumu içerisine giren Amerikan Merkez Bankası FED, faiz artırımına giderek piyasaları baskı altına almıştı. Öyle ki, sadece altın ve para piyasaları değil, kripto piyasaları da bu baskıdan etkilenmişti. Üzerindeki baskıyı ilk kıran para piyasaları olurken, geçtiğimiz hafta düşüşüne bir son veren altın ile birlikte emtia piyasalarındaki baskı izleri de kayboldu. Bugün ise, gram altın bir kez daha değer kazandı.

GRAM ALTIN HER SANİYE ARTIYOR

Düşüş trendinin ardından güçlü bir yükseliş trendine kapılan gram altın fiyatları, özellikle son birkaç gündür her saniye artar hale geldi. Bugün yüzde 0,46 değer kazanarak güne başlayan gram altın saat 12.07 itibariyle bin 32 lira 48 kuruştan işlem görmeye başladı. Gün içerisinde en düşük bin 32 lira 40 kuruştan işlem gören gram altın fiyatları, en yüksek ise, bin 37 lira 51 kuruştan işlem gördü. Gram altına göre daha düşük bir yükseliş kaydeden ons altın ise, bugün yüzde 0,19 değerinde artış gösterdi. Şimdilerde bin 787 lira 53 kuruştan işlem gören ons altın, gün içerisinde ortalama bin 793 lira 18 kuruştan işlem gördü.

ALTINDA ARTIŞ KARARLILIĞI SÜRÜYOR

Gram altının yükselişi geçmesinin ardından altın ürünlerinde de bir artış kararlılığı görülmeye başlandı. Artışını bir süredir koruyan çeyrek altın, 22 ayar altın, cumhuriyet veya ata altını, yarım ve tam altınlar bugün güne yüzde 0,46 değer kazancı ile başladı. Öte yandan çeyrek altın şimdilerde bin 667 lira 45 kuruştan işlem görürken, 22 ayar altın 945 lira 75 kuruş; yarım altın 3 bin 351 lira 16 kuruş; tam altın 6 bin 702 lira 31 kuruş; cumhuriyet veya ata altın ise 6 bin 896 lira 96 kuruştan işlem görür hale geldi.