Her söylediği çıkan Uzman İslam Memiş gram altın için fiyat tahmini yaptı: Altın, enflasyona direnemeyecek!

Geride bıraktığımız yılın son aylarından bu yana çeşitli faktörler çerçevesinde dalgalı hareketler sergileyen altın piyasası ve döviz kurları, yeni dönemde FED faiz kararlarının piyasalar üzerinde ki etkileri ve Rusya- Ukrayna savaşının çıkması ile birlikte yükseliş trendine girdi. Bu esnada ülke ekonomisi ve kendi bütçeleri adına tedirginlik yaşayan vatandaşlar, uzman görüşlerinin ileri vadeli tahminlerini araştırmaya başladılar.

Ekonomi piyasalarında hareketliliğin başladığı zamanlardan bu zamana kadar vatandaşlar tarafından yorumlarına en çok başvurulan isimlerden biri Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş oldu. Yaptığı piyasa analizleri ve yorumları ile bu zamana kadar nerede ise hiç yanılmayan Uzman İslam Memiş, giderek artan enflasyon oranlarına karşı piyasaları tekrar değerlendirdi. Memiş’in yaptığı açıklamalar, kan dondurdu.

“Altını Baskılıyorlar!”

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu zamana kadar yaptığı tüm açıklamalarda savaş durumunda dahi altın yatırımının güvenli liman olduğuna dikkat çekti. Şu an da giderek artan enflasyona karşın yorumlarını güncelleyen Uzman Memiş, altın fiyatlarının artmasının merkez bankalarının işine gelmeyeceğini bu neden ile de enflasyon artmasına rağmen altının baskılandığını iddia etti.

“Altın Agresif Yükselecek!”

Enflasyonun tüm dünya ülkelerinin problemlerinden biri olduğuna dikkat çeken Uzman İslam Memiş, giderek artan enflasyona karşın altının baskılanmasının doğru bir hareket olmadığını, bu şekilde giderse altının agresif bir şekilde yükseleceğini iddia etti. Memiş, gram altın fiyatının yılsonuna kadar bin 450 TL’ye kadar çıkacağını öngördüğünü ifade etti.

“Nisan Ayı Alımlar İçin Son Fırsat!”

Piyasanın güncel halini yorumlayan Uzman Memiş, gram altının nisan ayı içerisinde bir kez daha 900 TL’nin altına düşeceğini ve bu düşüşün yılın son alım fırsatını doğuracağını iddia etti. Memiş, asıl fırtınanın mayıs ayında kopacağını söyledi.

Exit mobile version