Herkesi etkileyecek! Kimse ne olduğunu anlayamadı: Çok sert yükseldi

Türkiye, son yıllarda ekonomik bir dönüşüm sürecinden geçtiği paylaşılarak bu sürecin özellikle enflasyon ve döviz kurlarındaki artışlarla kendini gösterdiği ve vatandaşların günlük yaşamını doğrudan etkileyen bu ekonomik değişimler, maliyetlerin yükselmesine ve alım gücünün düşmesine neden olduğu ifade edildi.

DALGALANMALAR YAŞANIYOR

Konu ile ilgili olarak enflasyon, temel tüketim mallarından başlayarak, teknoloji ve hizmet sektörlerine kadar geniş bir yelpazede fiyat artışlarına yol açtığı bildirilerek döviz kurlarındaki dalgalanmalar ise ithal ürünlerin maliyetlerini artırdığı vurgulandı. Ayrıca bu da fiyatların genel seviyesini yukarı çektiği ve vatandaşların bu artan maliyetleri karşılamakta zorlandığı ve bütçelerini dengelemek için ekstra çaba sarf etmek zorunda kaldıkları aktarıldı.

FİYATLAR ÇOK SERT YÜKSELDİ

Son dönemde özellikle cep telefonu ve internet fiyatlarındaki artışlar, kullanıcıların bütçelerini daha da zorladığı paylaşılarak örneğin, 30 GB internet, 2 bin dakika konuşma ve 250 SMS içeren bir cep telefonu paketinin maliyeti 500 lira seviyesine ulaşmış durumda olduğu daha yüksek veri ve konuşma süresi içeren paketlerin fiyatları ise 750 ila 950 lira arasında değiştiği de gündeme gelen haberlerden birkaçı oluyor. Ev interneti için de durum farklı değil; ADSL ve fiber internet paketlerinin fiyatları, kullanıcıların aylık giderlerinde önemli bir yer tutuyor.

ANLIK HABERDAR EDECEĞİZ

Ekonomik belirsizlik, vatandaşların geleceğe dair endişelerini artırdığı belirtilerek fiyat artışlarının devam edip etmeyeceği, ekonomik krizin derinleşip derinleşmeyeceği soruları, halkın en çok merak ettiği konular arasında oluyor. Bu konuda bir gelişme olduğunda indirim veya zam haberi geldiğinde okuyucularımızı ilk biz duyurmak kaidesi ile beraber anlık olarak haberdar edeceğiz.

Exit mobile version